Η ΑΕΚ ηττήθηκε στο Βουκουρέστι, όμως όλα παραμένουν... ανοιχτά για την πρόκριση - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η ΑΕΚ ηττήθηκε στο Βουκουρέστι, όμως όλα παραμένουν... ανοιχτά για την πρόκριση

Η ΑΕΚ ηττήθηκε (28-23) από την CSM Βουκουρεστίου στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας και την επόμενη Κυριακή (21/02) θα δώσει μία ακόμα «μάχη» στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ για την πρόκριση στα προημιτελικά του EHF European Cup. Όλα παραμένουν... ανοιχτά, καθώς αν και οι σημερινοί (14/02) γηπεδούχοι έχουν προβάδισμα 5 τερμάτων ενόψει του επαναληπτικού, η Ένωση μπορεί να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να βρεθεί στην επόμενη φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η CSM Βουκουρεστίου διατηρούσε τα ηνία στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μισαώρου. Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια, ο οποίος επαναλάμβανε στα τάιμ άουτ την σπουδαιότητα της διαφοράς στο σκορ ενόψει της δεύτερης αναμέτρησης μεταξύ των δύο συνόλων, προηγήθηκε (4-5) για πρώτη φορά στο 9ο λεπτό. Ωστόσο, οι Ρουμάνοι αντέδρασαν άμεσα και βρέθηκαν και πάλι σε θέση «οδηγού». Η Ένωση, που είχε ποσοστό αποτελεσματικότητας 48% στα σουτ που επιχείρησε στο πρώτο μέρος (55% στο δεύτερο), μείωνε την διαφορά και η CSM Βουκουρεστίου την αύξανε ξανά. 

Στην επανάληψη, η ελληνική ομάδα ανέβασε... στροφές και στο 48ο λεπτό απείχε μόλις 1 τέρμα από την ισοφάριση (21-20), όμως δεν κατάφερε να φτάσει σε αυτήν και μάλιστα η CSM Βουκουρεστίου ανέβασε ξανά τον δείκτη του σκορ. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 53ο λεπτό, είχε προβάδισμα 5 γκολ (25-20). Με αυτή την διαφορά, παρά τις προσπάθειες της Ένωσης, ώστε να μειώσει, ολοκληρώθηκε το παιχνίδι.

Ο πρώτος σκόρερ του ματς, Νταβίντοβιτς, πέτυχε 7 γκολ σε 8 προσπάθειες. Πολύ καλή απόδοση από την πλευρά των Ρουμάνων είχαν και ο Νάντες Κάμπος, Ταρίτα, Ουνγκουρεάνου, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή του γκολκίπερ της ομάδας, Κρούπα, ο οποίος πραγματοποίησε 15 επεμβάσεις σε 35 σουτ (43% ποσοστό αποτελεσματικότητας). Χαμηλά, αντίθετα, ήταν τα ποσοστά των τερματοφυλάκων της ΑΕΚ, Κοσάνοβιτς και Μπάουερ, 28% και 29% αντίστοιχα. Πρώτος σκόρερ για την ΑΕΚ αναδείχθηκε ο Πλάθα (6/6).


CSM ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ - ΑΕΚ 28-23 (Ημίχρονο: 16-12)

CSM ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ: Κρούπα, Σελικάνι Τεϊξέιρα, Μαζιλέσκου, Μιλιτάρου 1, Γιερέμπιε, Βάρο, Ροτάρου 4, Φοτάκε 1, Ταρίτα 3, Ουνγκουρεάνου 4, Πρεντράγκοβιτς, Μπεκέρου, Νταβίντοβιτς 7, Νάντες Κάμπος 5, Ονιεγιέκουε 3, Μέρλα

ΑΕΚ: Μπάουερ, Αραμπατζής 3, Τζηράς 5, Νικολαΐδης, Ρέινα 1, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς, Πλάθα 6, Φλορίδο 2, Λέμος 1, Παπαδιονυσίου 1, Νούιτς 2, Αραπακόπουλος, Καλόμοιρος, Μπουνέτα, Κεδέρης 2

Διαιτητές: Μπεκίρι - Κρασνίκι, Δίλεπτα: 6-3, Πέναλτι: 3/3-4/4, Κόκκινη κάρτα: Μιλιτάρου 54:08 (τρία δίλεπτα)

No comments