Μονόδρομος η άμεση επανέναρξη των πρωταθλημάτων της Α1 ( και ) στο χάντμπολ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μονόδρομος η άμεση επανέναρξη των πρωταθλημάτων της Α1 ( και ) στο χάντμπολ

 


Το μπάσκετ και το βόλεϊ παίζουν και το χάντμπολ, υποχρεώνεται από τους αρμόδιους και τους '' αρμόδιους '' να κοιτά, αν και είναι στην ίδια μοίρα με τα άλλα δύο ομαδικά σπορ, σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις και τους χώρους προπονήσεων και αγώνων.

Πλέον, επειδή είναι φανερό ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο υγειονομικό αλλά και πολιτικό ( αν όχι πρωτίστως πολιτικό...) καλείται η αθλητική και πολιτική ηγεσία να δώσει, άμεσα, λύση ώστε να βγεί το χάντμπολ από το καθεστώς ομηρείας στο οποίο, κατά έναν παράδοξο τρόπο, έχει τεθεί.

Η έλλειψη αγώνων κοστίζει πολυεπίπεδα. Φάνηκε αυτό και στην πρώτη αναμέτρηση της ΑΕΚ στο Βουκουρέστι με την CSM.

Οι ομάδες μπήκαν στο γήπεδο, σταδιακά, από τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου και ήδη έχουν συμπληρώσει από 4 έως και 6 εβδομάδες προπονήσεων, που ισοδυναμούν με έξοδα, αγωνίες, τρέξιμο και συνδέονται με την αβεβαιότητα που κυριαρχεί στις ομάδες της Α1 Εθνικής Κατηγορίας σε ΄Ανδρες και Γυναίκες.

Το χάντμπολ, επιτέλους, πρέπει να απελευθερωθεί από τα δεσμά, να πάψει να '' ενοχοποιείται '' , στην ουσία, ως '' επισφαλές '' σπορ, εφόσον ακολουθεί, έστω με μεγάλο αγώνα των ομάδων, τα υγειονομικά πρωτόκολλά και οι ομάδες χρειάζεται να μπούν στο γήπεδο, ώστε να αγωνισθούν.

Η διάκριση σε βάρος του χάντμπολ, είτε οφείλεται σε αδυναμία, είτε σε αδιαφορία, είτε σε προκατάληψη, είτε σε ανικανότητα, πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα.

Για το καλό του αθλήματος, γιατί σπορ που δεν παίζεται, δεν υπάρχει.

Αλλωστε, δεν είναι καλύτερο να έχεις έναν, υγειονομικά ελεγχόμενο, πληθυσμό 500-600 ατόμων στα γήπεδα, ειδικά όταν διατείνεσαι ότι η υγεία είναι το πρώτο μέλημα σου ;

Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, το χάντμπολ, με όποια μέτρα, ζεί και προχωρά, εύκολα ή δύσκολα.

Εδώ, στην Ελλάδα, θα σβήσει ; 

Γιατί, αν ξεκινήσει η Α1, θα ανάψει φως αισιοδοξίας και για όλο τον άλλο κόσμο του αθλήματος.

Οσο μένει το '' στοπ '' στην Α1, απλώς, στρέφονται και τα παιδιά που θα έρχονταν στο χάντμπολ, σε άλλα σπορ, αυτά που προβάλλουν ως '' ασφαλέστερα ''. 

Αυτή την εικόνα, Πολιτεία και ΟΧΕ πρέπει να την αλλάξουν. 

Εκτός και αν έχουν αποδεχθεί ότι το χάντμπολ είναι ο φτωχός συγγενής.

Οπότε, ας το πούν ανοιχτά. Να γνωρίζουν όλοι.     

No comments