Πελεκίδης: «Να παρουσιαστούμε το ίδιο ανταγωνιστικοί στο δεύτερο παιχνίδι» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πελεκίδης: «Να παρουσιαστούμε το ίδιο ανταγωνιστικοί στο δεύτερο παιχνίδι»Ο ΠΑΟΚ δεν θα πρέπει να επαναπαυτεί, εξαιτίας της διαφοράς των επτά τερμάτων, έπειτα από την σημερινή (15/01) του νίκη (28-21) με αντίπαλο την Μπιέλοβαρ και θα πρέπει μεθαύριο (17/01) να παρουσιαστεί και πάλι ανταγωνιστικός, τόνισε ο προπονητής των Ασπρόμαυρων, Δημήτρης Πελεκίδης, ο οποίος πρόσθεσε, επιπλέον, ότι ο Δικέφαλος του Βορρά θα πρέπει να διαχειριστεί και την κόπωση.

Δήλωσε: «Κάναμε την δουλειά μας, μελετήσαμε πολύ καλά την Μπιέλοβαρ, όμως είναι αλλιώς να βλέπεις μια ομάδα στο video και αλλιώς στο γήπεδο. Γενικά αυτό που είχαμε στο πλάνο μας το κάναμε. Όπως είδατε στην αρχή υπήρχε νευρικότητα και αυτό ήταν λογικό, γιατί σήμερα ουσιαστικά παίξαμε το πρώτο μας ματς την φετινή σεζόν.

Έχουμε έλλειψη ρυθμού εξαιτίας της διακοπής και φάνηκε αυτό στα πρώτα λεπτά που είχαμε αρκετά χαμένα σουτ και αβίαστα λάθη. Το θέμα όμως είναι πως το λέγαμε ότι μπορεί να μας συμβεί αυτό εξαιτίας της έλλειψης παιχνιδιών, οπότε χρειαζόμαστε υπομονή. Είχαμε τους τρόπους, είχαμε τις λύσεις το ματς να το πάμε εκεί που θέλαμε εμείς.

Στην ουσία βελτιώσαμε την άμυνά μας και αυτό φαίνεται από τα 21 γκολ που πέτυχε η Μπιέλοβαρ, η οποία είναι μια ομάδα η οποία στο πρωτάθλημά της πετυχαίνει 33 με 34 γκολ σε κάθε παιχνίδι. Οπότε ξέραμε πως αν τους περιορίσουμε τους αιφνιδιασμούς, ξέραμε πως στο έξι εναντίον έξι θα μπορέσουμε να είμαστε καλοί στην άμυνά μας και να πάμε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα, κάτι που καταφέραμε και πήραμε εμείς τη νίκη.

Σίγουρα έπαιξε ρόλο ότι επιστρέψαμε από το κακό πρώτο 15λεπτο και ότι κλείσαμε το πρώτο ημίχρονο στην ισοπαλία. Σίγουρα έπαιξε ρόλο η εμφάνιση της Στογιάνοβιτς, όμως ήταν ομαδική δουλειά, διακρίναμε ότι έπρεπε να κάνουμε κάποιες αλλαγές στο παιχνίδι μας με αυτό που είχαμε να αντιμετωπίσουμε και λειτουργήσαμε όπως θέλαμε.

Μια παίκτρια δεν φέρνει την άνοιξη σε καμία περίπτωση, σαφέστατα όμως ξέρει η κάθε μία που έρχεται από τον πάγκο, θα κληθεί να κάνει μια δουλειά και εφόσον την κάνει στον βαθμό που θέλουμε. Η ομάδα θα παίξει σωστά και θα πάρει το αποτέλεσμα όπως και έγινε.

Στο ημίχρονο είπαμε πως κάναμε αρκετά αβίαστα λάθη στα πρώτα 15 λεπτά και αυτό είχε να κάνει με το γεγονός πως η ομάδα είχε αρκετό άγχος και φάνηκε αυτό μέσα στο γήπεδο, είπαμε ότι η εικόνα μας δεν είναι αυτή και το ξέρουμε πράγμα που φάνηκε στην επανάληψη.

Εγώ προσπάθησα στην ουσία να τις αποφορτίσω στο ημίχρονο γιατί η δουλειά μου αυτή είναι από ένα σημείο και μετά, όταν κάτι δεν λειτουργεί καλά, κάτι το οποίο ξεπεράσαμε γιατί υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ τους και έτσι ήρθε το αποτέλεσμα και η διαφορά η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική, αλλά θέλω να τονίσω πως το σημερινό παιχνίδι ήταν απλά ένα ημίχρονο.

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί η διαφορά των επτά γκολ είναι μια πολύ καλή διαφορά, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα, γιατί αντιμετωπίζουμε μια ομάδα από μια σχολή η οποία είναι πάρα πολύ καλή στο χάντμπολ, είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, οπότε εμείς αν δεν παρουσιαστούμε το ίδιο ανταγωνιστικοί στο δεύτερο παιχνίδι, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να κινδυνέψουμε να αποκλειστούμε, οπότε στην ουσία είναι σα να παίξαμε το πρώτο ημίχρονο και μπαίνουμε στο δεύτερο ματς να διατηρήσουμε την διαφορά και να την αυξήσουμε.

Με αυτό το σκεπτικό θα λειτουργήσουμε. Βέβαια θα δούμε το παιχνίδι στο video και τα λάθη που κάναμε ώστε να τα διορθώσουμε και να εμφανιστούμε καλύτεροι στο δεύτερο ματς και να διαχειριστούμε και το κομμάτι της κόπωσης που είναι πολύ σημαντικό, γιατί προερχόμαστε από απραξία αρκετών μηνών και σίγουρα θα μας επηρεάσει».

No comments