Στην ΕΡΤ φιλοξενήθηκαν οι Παπαματθαίου - Χρηστίδη, που μίλησαν για χάντμπολ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στην ΕΡΤ φιλοξενήθηκαν οι Παπαματθαίου - Χρηστίδη, που μίλησαν για χάντμπολ



Στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Κάτι τρέχει με τη Μάριον», φιλοξενήθηκαν σήμερα (10/01) οι διαιτητές, Ιωάννα Παπαματθαίου - Ιωάννα Χρηστίδη, που μίλησαν για χάντμπολ και το greekhandball.com κατέγραψε όσα ανέφεραν σε ζωντανή σύνδεση από το «Στ. Νιάρχος», όπου βρίσκονταν.


Ακολουθούν όσα ειπώθηκαν από την πλευρά τους:


Χρηστίδη: «Τόσα χρόνια, λόγω εργασίας, μέναμε μακριά. Πλέον, αφού βρίσκομαι και εγώ στην Αθήνα, καθώς ήρθα από τον Βόλο, αλλά και η Ιωάννα από την Λαμία, είναι ευκαιρία να λειτουργούμε ως ζευγάρι και στην προπόνηση. Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε μαζί προετοιμασία».

Παπαματθαίου: «Το άθλημά μας έχει την ιδιαιτερότητα να μην έχει 1ο ή 2ο διαιτητή, επομένως λειτουργούμε ως ομάδα, όχι ως μονάδες.

Μέρος του παιχνιδιού είναι και η αντιμετώπιση και διαχείριση της ατμόσφαιρας, στο γήπεδο.

Ποτέ δεν σταθήκαμε στα κλισέ, ότι είμαστε γυναίκες και πώς θα το χειριστούμε όλο αυτό. Ούτως ή άλλως το αντιμετωπίζουμε καθημερινά και εκτός γηπέδων. 

Όλους τους απασχολεί να έχουν καλούς διαιτητές στους αγώνες, άρα το φύλλο δεν παίζει κανέναν ρόλο. Αν κάνεις σωστά την δουλειά σου, με σεβασμό και προς αυτό που κάνεις και προς αυτό που αντιμετωπίζεις στο γήπεδο, αργά ή γρήγορα καταρρίπτονται τα κλισέ. 

Χρηστίδη: «Πάντα χρειάζεται να πάρω ειδική άδεια εξωτερικού, λόγω της εργασίας μου (σ.σ. Λοχίας). Εξαιτίας της πανδημίας, υπήρχε ένας λόγος παραπάνω, ώστε να λάβω άδεια για το εξωτερικό και γι' αυτό έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες».

Παπαματθαίου: «Μετά την ολοκλήρωση της συμμετοχής μας στο EURO των γυναικών, το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε πως ήταν το μόνο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Ευρώπη εν μέσω πανδημίας, το επόμενο μεγάλο ''στοίχημά'' μας είναι το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε τον ορισμό μας, σε ποιά χώρα και σε ποιά πόλη θα πρέπει να ταξιδέψουμε».


Για να παρακολουθήσετε την εκπομπή πατήστε εδώ (02:04:20 - 02:09:47)

No comments