''Χωρίς αγώνες δεν έχουμε ύπαρξη'' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

''Χωρίς αγώνες δεν έχουμε ύπαρξη''


Στις τηλεδιασκέψεις που προγραμματίζονται από την ΟΧΕ για την Α1 Ανδρών και Α1 Γυναικών (κατ΄αρχήν για το Σάββατο στις 11 π.μ. και στις 1 μ.μ., ωστόσο, υπάρχει αναμονή για την οριστική ενημέρωση), θα γίνει γνωστός ο ''οδικός χάρτης'' για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων.

Από κύκλους της Ομοσπονδίας, εκφράζεται η άποψη ότι είναι ειλημμένη απόφαση  να πραγματοποιηθούν τα παιχνίδια και ότι ''θα γίνουν τα αδύνατα δυνατά''  και άλλωστε σε αυτό αποσκοπεί όλη η διαδικασία, ''αυτό θα συζητηθεί''.

Προστίθεται, μάλιστα, ότι ''όλος ο κόσμος παίζει χάντμπολ, θα παίξουμε και εμείς, καθώς χωρίς αγώνες δεν έχουμε ύπαρξη'' ενώ γίνεται αναφορά και στο γεγονός ότι το χάντμπολ ζήτησε από την Πολιτεία να επιστρέψει στο γήπεδο και τώρα που πήρε αυτό το δικαίωμα (αρχικά για προπονήσεις) δεν πρόκειται να το απεμπολήσει, δείχνοντας ανακόλουθη στάση ως Ομοσπονδία. Επίσης, σημειώνεται ότι ''δεν είναι δυνατό να μείνει 1 χρόνο χωρίς αγώνες το χάντμπολ, δεν υπάρχει μόνο το σήμερα αλλά και το αύριο του αθλήματος και των σωματείων''. 

Τι απασχολεί, πρωτίστως, την ΟΧΕ σε αυτή την φάση; Η εξεύρεση λύσης για την κάλυψη των ομάδων από την Πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για τα τεστ κόβιντ και ήδη τα μηνύματα που δίδονται, είναι θετικά.

Επιπλέον, θα γίνει συζήτηση για το θέμα της προκήρυξης και τις διορθώσεις που πρέπει να υπάρξουν, για το πλαίσιο διεξαγωγής του Κυπέλλου, για τα μεσοβδόμαδα παιχνίδια με τα οποία θα ολοκληρωθεί η σεζόν δίχως να προκύψει επιμήκυνση της διάρκειας της. Στις τηλεδιασκέψεις, θα είναι παρών και ο Πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής της ΟΧΕ Κώστας Μαναβής.

Από την ΟΧΕ θα αναφερθεί ότι προτίθεται να ξεκινήσει πάλι τα πρωταθλήματα σε 4 εβδομάδες, δηλαδή, στο πρώτο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου, ώστε να υπάρχει χρόνος για την ουσιαστική προετοιμασία αθλητών και αθλητριών μετά από την επιστροφή τους στις προπονήσεις.
''Θα είναι καταστροφή να μείνει κλειστό το άθλημα, δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω και πλέον πρέπει να δούμε όχι αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αλλά, τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει'' επισημαίνεται από κύκλους της ΟΧΕ που θα ήθελαν να δουν την επανέναρξη και των μικρότερων πρωταθλημάτων, έστω σε περιορισμένη χρονική διάρκεια.

No comments