Greekhandball.com : Η Πολιτεία πρέπει να δείξει το πραγματικό ενδιαφέρον της για τις ομάδες, αναλαμβάνοντας να καλύψει τα τεστ αντιγόνου που ζητά - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Greekhandball.com : Η Πολιτεία πρέπει να δείξει το πραγματικό ενδιαφέρον της για τις ομάδες, αναλαμβάνοντας να καλύψει τα τεστ αντιγόνου που ζητά

 


Η Πολιτεία αποφάσισε να δώσει την δυνατότητα στις ομάδες των κορυφαίων Εθνικών Κατηγοριών, σε χάντμπολ, βόλεϊ, μπάσκετ, πόλο, προκειμένου να συνεχίσουν στα πρωταθλήματα τους, με την προϋπόθεση να πραγματοποιούν τεστ αντιγόνου σε πιστοποιημένα εργαστήρια, 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα τους, ωστόσο, πλέον, θα πρέπει να δοθεί χέρι βοήθειας από τους ίδιους τους φορείς του κράτους ώστε να μην είναι μόνο θεωρητική αλλά και εφικτή αυτή η '' ευκαιρία ''.

Ορισμένες ομάδες θα μπορούν να καλύψουν αυτό το κόστος, έστω με μεγάλες δυσκολίες και σε περίοδο όπου δεν θα έχουν έσοδα.

Οι περισσότερες, είναι προφανές ότι αδυνατούν, ειδικά μάλιστα σε περίοδο αναστολής των Ακαδημιών τους, με αποτέλεσμα την απώλεια ρευστότητας ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα, οι ζημιές στις επιχειρήσεις και το κλείσιμο καταστημάτων, ακυρώνουν, στην πράξη, τις περισσότερες αν όχι όλες, χορηγικές συνεργασίες.

Πλέον, ο λόγος είναι στην  Πολιτεία.

Η αθλητική  ηγεσία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έχει εξασφαλίσει κονδύλι 12 δις ευρώ για την ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Μπορεί, λοιπόν, να προχωρήσει σε μία, πρόωρη, εκταμίευση μικρού μέρους αυτού του ποσού ( για τα ομαδικά σπορ, στην Α1 Κατηγορία, εκτιμάται ότι 500.000 ευρώ αρκούν για τα τεστ, ώστε να αντιμετωπισθεί για το προσεχές δίμηνο το πρόβλημα και να καλυφθεί η σχετική ανάγκη ).

Αλλη λύση, είναι η παροχή βοήθειας ώστε να γίνονται τα τεστ σε κατά τόπους κρατικά νοσοκομεία ή με την φροντίδα των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εφόσον, λοιπόν, αποφασίσθηκε να υπάρξει αυτό το '' παράθυρο '' και να είναι μισάνοιχτο, ας δείξει τώρα η  Πολιτεία την ευαισθησία και την αρωγή της.

Ωστε να συνεχισθεί ο αθλητισμός, έστω, σε ένα επίπεδο.

Γιατί, αλλιώς, η επανεκκίνηση του θα είναι αδύνατη για τους περισσότερους και η οριστική καταστροφή  ομάδων και διοικούντων, αναπόφευκτη, αν όχι και ήδη δεδομένη.

Η μπάλα είναι στα χέρια σας, κύριοι της Πολιτείας.

Χωρίς λόγια, πλέον, βάλτε γκολ, όχι άλλο αυτογκόλ....  

No comments