EURO 2020: Αντικατάσταση τυχόν νοσούντων, με αντίστοιχο αριθμό παικτριών, δίχως αριθμητικό περιορισμό - greekhandball.com

Τελευταία νέα

EURO 2020: Αντικατάσταση τυχόν νοσούντων, με αντίστοιχο αριθμό παικτριών, δίχως αριθμητικό περιορισμό



Στο διάστημα 3-20 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το EURO 2020 των Γυναικών, το οποίο θα λάβει χώρα στα γήπεδα της Νορβηγίας και της Δανίας. 

Οι διοργανώτριες, Νορβηγία, Δανία, αλλά και η Γαλλία, που υπερασπίζεται τον τίτλο της, έχουν αυτόματα προκριθεί. Οι υπόλοιπες 13 ομάδες, που διεκδικούν πρόκριση, θα μετάσχουν στην προκριματική φάση.

Κάθε Εθνική ομάδα δικαιούται να δηλώσει 35 αθλήτριες και από αυτές οι 16 θα μπορούν τελικά να χρησιμοποιηθούν, ως τελικές επιλογές. Το ιδιαίτερο στοιχείο έχει να κάνει με το γεγονός πως αν παίκτρια/-ιες νοσήσουν, αντίστοιχος αριθμός, δίχως περιορισμός, μπορεί να τις αντικαταστήσει.

Επιπλέον, όσον αφορά στη Νορβηγία, αν και αρχικά οι αγώνες θα διεξάγονταν στις πόλεις Τροντχέιμ, Στάβανγκερ, Όσλο, αποφασίστηκε πως θα γίνουν μόνο στο Τροντχέιμ, με σκοπό να μειωθεί ο κίνδυνος διασποράς του ιού, αλλά και να μειωθούν τα έξοδα των μετακινήσεων. Στη Δανία, αντίθετα, τα ματς θα γίνουν στις πόλεις Φρέντερικσχαβν, Χέρνινγ, όπως άλλωστε είχε προγραμματιστεί.  

No comments