Χαρδαλιάς: «Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις, αλλά χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Χαρδαλιάς: «Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις, αλλά χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία»



Ανοιχτή σε προτάσεις για την συνέχιση των Πρωταθλημάτων των εθνικών κατηγοριών, σε όλα τα αθλήματα, πλην της Super League 1 και της Basket League, είναι η ελληνική Κυβέρνηση, εφόσον δεν γίνονται εκπτώσεις στη δημόσια υγεία, τόνισε ο Υφυπουργός Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο των rapid tests και υπογράμμισε πως δεν υιοθετεί την άποψη ότι καταστρέφεται ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Δήλωσε: «Δεν στοχοποιούμε καμία κατηγορία επαγγελματιών, ανθρώπων ή κλάδων. Τα κριτήριά μας είναι απόλυτα επιδημιολογικά. Δεν κάνουμε τίποτα διαφορετικό, απ' ό, τι γίνεται παγκόσμια. Κάνουμε αυτό που μας προτείνουν οι ειδικοί. Δίνουμε χώρο και προασπίζουμε το σύστημα υγείας. Προέχει η ανθρώπινη ζωή.

Ο λόγος που πάρθηκε αυτή η απόφαση είναι πως στη Super League 1 και στη Basket League και φυσικά στα ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ακολουθούνται τα ευρωπαϊκά υγειονομικά πρωτόκολλα με καθημερινά τεστ κάθε εβδομάδα σε όλους τους αθλητές και όλους του συνοδούς. Ανοιχτοί είμαστε και στην Super League 2 και σε όλες τις εθνικές κατηγορίες και τα αθλήματα, αλλά χωρίς εκπτώσεις στην δημόσια υγεία. Είμαστε εδώ για να μας υποβάλλουν συγκεκριμένες προτάσεις και συγκεκριμένα πρωτόκολλα που θα εφαρμόζουν ακριβώς ό, τι και στη Super League 1. Όχι με διάφορα rapid tests, επειδή είναι φθηνά, αλλά με μοριακό έλεγχο. 

Σέβομαι πραγματικά και αισθάνομαι ότι έχω υπηρετήσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στην πορεία μου αυτή. Δεν μπορεί να ακούγεται ότι τελειώνει για πάντα ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, επειδή για έναν μήνα θα χρειαστεί ο καθένας μας προφανώς να κάνει υπομονή, προφανώς να θυσιάσει το δικαίωμά του στην άθληση. Είναι ώρα ευθύνης...».

No comments