Προβολή από το μέλλον για την ΑΕΚ, με Κοτσιώνη και Στάθη στην επτάδα της, οι Διόσκουροι στο greekhandball.com - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Προβολή από το μέλλον για την ΑΕΚ, με Κοτσιώνη και Στάθη στην επτάδα της, οι Διόσκουροι στο greekhandball.com







Κώστας Κοτσιώνης (πάνω φωτο) και Μιχάλης Στάθης (κάτω φωτο), "μια ζωή μαζί" και τώρα "χρυσές ελπίδες" για το χάντμπολ της ΑΕΚ.

Επαιξαν στην ίδια επτάδα απέναντι στον Δούκα για την Α1 και αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι δύο 18χρονοι αγωνίσθηκαν δίπλα ο ένας στον άλλο, σε επίπεδο ανδρικού πρωταθλήματος,

Στα αναπτυξιακά πήραν πρωτάθλημα Παίδων και Εφήβων με την ΑΕΚ ενώ είναι συμπαίκτες και στην Εθνική Εφήβων, αλλά, η ευκαιρία να αγωνισθούν στην πρώτη ομάδα, ειδικά, της ΑΕΚ της εφετινής σεζόν, είναι μοναδική.

"Ζούμε το δικό μας όνειρο" παραδέχονται ο Κώστας και ο Μιχάλης, με τους οποίους συζήτησε το greekhandball.com  σε μία διαφορετική προσέγγιση.

Τα δύο παιδιά τα ενώνει κοινή μοίρα, καλή όπως φαίνεται...

Βερνάρδος και Κότσιρας εντόπισαν Κοτσιώνη και Στάθη στα Δημοτικά Σχολεία τους (το 6ο και το 1ο αντίστοιχα, στα Βριλήσια), τους κάλεσαν σε Τουρνουά Χάντμπολ για παιδιά και αυτό ήταν όλο...

Κόλλησαν το...μικρόβιο....

Πήγαν στην αρχή στα Βριλήσια, μετά στον ΔΙΚΕΑΣ και πριν από 4 χρόνια στην ΑΕΚ, όπου εξελίχθηκαν, προωθήθηκαν στην ανδρική ομάδα και υπόσχονται πολλά για το μέλλον, το άμεσο και το πιο μακρινό.

Παίζουν και οι δύο στην περιφέρεια, ως πλέϊ μέϊκερ και αριστερός ίντερ και εναλάσσονται στις θέσεις.

Γεννήθηκαν τον ίδιο μήνα, τον Οκτώβριο του 2002. Στις 14 ο Μιχάλης, στις 26 ο Κώστας.

Μαζί ήταν σε όλες τις ομάδες, παρέα ονειρεύονται.

Αν και είναι διαφορετικοί χαρακτήρες, τους ενώνει η κοινή διαδρομή και η αγάπη στο χάντμπολ.

Ο Μιχάλης Στάθης θα ήθελε να συνδυάσει το Πολυτεχνείο (πέρασε στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών) με το χάντμπολ. 

Αλλωστε, όλα στη ζωή είναι μαθηματικά και ο Μιχάλης λατρεύει τόσο την επιστήμη του όσο και το άθλημα που τον ανταμείβει για τις προσπάθειες του και "τον ανεβάζει επίπεδο, με την προοπτική να βελτιώνεται μέρα με την μέρα και να μπορέσω να καθιερωθεί στην ΑΕΚ".

Για τον Μιχάλη, είναι σπουδαίο να προπονείται με τόσο καλούς συμπαίκτες ενώ παραδέχεται ότι "δεν περίμενε πως θα είχε ήδη έλθει η στιγμή της συμμετοχής του στην ανδρική ομάδα, σε αυτό το επίπεδο".

Ο Κώστας Κοτσιώνης, μου είπε ότι "θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το χάντμπολ".

Παιδί γονιών που έπαιζαν χάντμπολ και γνωρίσθηκαν μάλιστα σε ένα γήπεδο, παραδέχεται ότι αρχικά έπαιζε για να περνά καλά, όμως, τώρα αισθάνεται ότι "όλα στη ζωή του περιστρέφονται γύρω από αυτό το άθλημα που λατρεύει".

Με ρίζες από την Μαδαγασκάρη, όπου είχε μεταναστεύσει ο Τριπολιτσιώτης παππούς του και γεννήθηκε ο πατέρας του, ο Κώστας (που έχει για πρότυπο τον Αλέξη Αλβανό) θα ήθελε να ξαναπάει στο πανέμορφο νησί το οποίο είχε επισκεφθεί και το 2006, σε ηλικία 4 ετών, όμως, προς το παρόν,  σκέφτεται μόνο την επόμενη προπόνηση με την ΑΕΚ "όπου έχει μία τεράστια ευκαιρία και ελπίζει ότι τα καλύτερα έρχονται".

Προς το παρόν, στην ΑΕΚ δεν κρύβουν τις προσδοκίες τους για τα 2 παιδιά, ο ηγέτης του τμήματος Σταμάτης Παπασταμάτης καμαρώνει γιατί δεν έχει κρύψει ποτέ την αγάπη του στην Ακαδημία και την ανάπτυξη και το τεχνικό τιμ έχει δύο (και όχι μόνο...) στοιχήματα που θέλει να κερδίσει με την πρόοδο και καθιέρωση των δύο νεαρών, σε μία ομάδα όπου ακόμα και ο ρόλος στην προπόνηση απαιτεί κόπο, αφοσίωση και ενσυνείδηση.


Νίκος Δελαγραμμάτικας 



No comments