Τεστ για κορωνοϊό στην Εθνική Ανδρών, προληπτική καραντίνα για 2 διεθνείς, αλλαγές στις κλήσεις - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τεστ για κορωνοϊό στην Εθνική Ανδρών, προληπτική καραντίνα για 2 διεθνείς, αλλαγές στις κλήσεις

 

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της για το EURO 2022 θα ξεκινήσει σήμερα η Εθνική Ανδρών

Νέο πρόσωπο στις κλήσεις είναι ο τερματοφύλακας του Διομήδη Άργους Παναγιώτης Παπαντωνόπουλος, ενώ οι διεθνείς τερματοφύλακες Κολλύρης (ΑΣΕ Δούκα) και Παπάζογλου (Bianco Monte Δράμα) δεν θα μπορέσουν να πάρουν μέρος στην προετοιμασία, αφού τέθηκαν σε 10ημερη προληπτική καραντίνα από τον ΕΟΔΥ, λόγω επαφής τους με επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19.

Σήμερα το πρωί όλα τα μέλη της Εθνικής Ανδρών έκαναν μοριακό τεστ covid-19 στην Ευρωκλινική Αθηνών, ιατρικό υποστηρικτή της Ομοσπονδίας και των Εθνικών μας ομάδων.

Το αρνητικό τεστ covid-19 κρίθηκε απαραίτητο από την ΟΧΕ για την ασφάλεια όλων των μελών της Εθνικής ενόψει της έναρξης της προετοιμασίας, ενώ θα χρησιμοποιηθεί και για την είσοδο της αποστολής στην Αίγυπτο.

Τα μέλη της Εθνικής θα υποβληθούν σε νέα τεστ πριν από τα παιχνίδια με Σερβία και Γαλλία, αφού είναι απαιτητά από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ, αλλά και για την επιστροφή της Εθνικής στην πατρίδα μετά το πρώτο ματς.

Το απόγευμα μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί προπόνηση στο ΟΑΚΑ, ενώ αύριο η Εθνική θα φιλοξενηθεί στο κλειστό γυμναστήριο των Ιλισίων, όπου θα προπονηθεί (09:30) και θα δώσει φιλικό με την ΑΕΚ (17:30).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αναχωρήσει την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 16:00 από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό το Κάιρο για διεθνή φιλικά με την πρωταθλήτρια Αφρικής και διοργανώτρια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2021, Αίγυπτο, στις 30/10 και 1/11.

Τα ξημερώματα (06:40) της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου η αποστολή της ομάδας θα επιστρέψει στην Αθήνα και το απόγευμα (16:30) της ίδιας ημέρας θα «πετάξει» για Βελιγράδι, όπου την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου (19:00) θα αντιμετωπίσει στο Ζρένιανιν την Σερβία, ενώ την Κυριακή 8 Νοεμβρίου (16:00- ΕΡΤSPORTS)θα υποδεχθεί την Γαλλία στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης, στο πλαίσιο του 1ου ομίλου.

Αναφορικά με την αναμέτρηση κόντρα στην Γαλλία η ΟΧΕ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, η οποία έχει ενημερωθεί για το lockdown στην Κοζάνη. Η Ομοσπονδία αναμένει τις αποφάσεις των αρμοδίων αρχών και σε περίπτωση παράτασης του lockdown, θα προχωρήσει σε μεταφορά της έδρας του αγώνα, πάντα κατόπιν εγκρίσεως της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Αρβανίτης έχει στην διάθεση του για την προετοιμασία τους παρακάτω αθλητές:

Αραμπατζής, Αραπακόπουλος, Δομπρής, Καλόμοιρος, Μυλωνάς, Νικολαΐδης, Παπαδιονυσίου, Τζηράς (ΑΕΚ), Τσίλης, Δεληχρήστος, Μιχαηλίδης (Ολυμπιακός), Καρακεχαγιάς (ΑΣΕ Δούκα), Λιάπης (ΠΑΟΚ), Μπόσκος, Παπαντωνόπουλος (Διομήδης Άργους), Κωστακίδης (Φίλιππος Βέροιας), Χουρσουντιάν, Bλάχος (Άρης Νίκαιας), Μπουκοβίνας (Ες- Λουξεμβούργο), Μάλλιος (Μπέσα- Κόσσοβο), Ηλιόπουλος (Μπάγερ Ντορμάγκεν- Γερμανία)

Ο Θέμης Ηλιόπουλος λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων με το σωματείο του, θα ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής που θα αναχωρήσει για το Βελιγράδι στις 2/11

No comments