Το αφιέρωμα του greekhandball.com στα «χρυσά» κορίτσια του Πανοράματος και συνολικά στα τμήματα χάντμπολ της ομάδας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το αφιέρωμα του greekhandball.com στα «χρυσά» κορίτσια του Πανοράματος και συνολικά στα τμήματα χάντμπολ της ομάδας


Νεάνιδες 2019-2020:
Πάνω από αριστερά: Βάσω Γρατσωνίδου, Γωγώ Κουλούρη, Κατερίνα Αυγέρη, Δώρα Παρτάλη, Μελίνα Κουτσιμανή, Ελένη Λιούκα, Μαρία Τσαρτσίου, Γεύση Παπαδοπούλου
Κάτω από αριστερά: Ελευθερία Κουκλοτίδου, Ιωάννα Ευαγγέλου, Ειρήνη Κουκλοτίδου, Αγνή Παπαδοπούλου (απουσιάζει η Ναστάζια Ασκεπίδου)


Με αφορμή την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων από το Πανόραμα, το greekhandball.com έκανε αφιέρωμα τόσο για τα... χρυσά κορίτσια της ομάδας, όσο και συνολικά για τα τμήματα χάντμπολ του συλλόγου.


Ακολουθεί το αφιέρωμα του greekhandball.com, με την υπογραφή του Μανώλη Νεόφυτου:


Ιδρύθηκε το 2009. Πέρυσι γιόρτασε τα γενέθλια της πρώτης δεκαετίας του. Φέτος γιορτάζει την κατάκτηση του πρώτου Πρωταθλήματος στις Νεανίδες.

Το  31ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων, 2019-20, ανήκει στην οικογένεια της Αθλητικής Ένωσης Ποντίων Πανόραμα. Έναν τίτλο που αξίζουν δικαιωματικά όλοι όσοι μόχθησαν επί μία δεκαετία, ξεκινώντας από το μηδέν.

Ένας από τους ιδρυτές του συλλόγου, το 2009, ήταν ο Τριαντάφυλλος Χριστοδουλίδης. Μόλις είχε γυρίσει από την Ξάνθη όπου το 1997 είχε ξεκινήσει την υποδομή της ΑΕΠ Ξάνθης και κατέκτησε το Πρωτάθλημα Νεανίδων, το 2006.

Η αναγγελία της σκέψης του στον τότε Δήμαρχο του Πανοράματος, Ιγνάτιο Καιτετζίδη (και σημερινό Δήμαρχο), τον βρήκε σύμφωνο και εξασφάλισε αμέσως το «προχώρα». Από την ευρύτερη περιοχή του Πανοράματος ξεκίνησε αμέσως το «χτίσιμο» των υποδομών του συλλόγου με μικρά κορίτσια και αγόρια, ενώ η ανταπόκριση των γονιών τους ήταν πολύ μεγάλη στην δημιουργία του νέου συλλόγου. Γιατί σύλλογος χωρίς γονείς δεν γίνεται.

«Το ευτύχημα ήταν ότι υπήρχε στο Πανόραμα κλειστό γυμναστήριο και για χάντμπολ. Αν και στην αρχή οι ώρες ήταν λίγες, σιγά σιγά αυξήθηκαν. Στόχος μας πάντα ήταν η υγιής άθληση και έπειτα όλα τα άλλα, που άρχισαν να έρχονται με την δουλειά αθλητριών, γονιών, προπονητών. Έχουμε τμήματα αγοριών και κοριτσιών με 100 περίπου παιδιά και σύντομα θα δημιουργήσουμε τμήματα σούπερ μίνι», τόνισε στο greekhandball.com ο Τριαντάφυλλος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε, επιπλέον, στην ιστοσελίδα μας: «Τεράστια και κομβική συμβολή στον σύλλογο και στην εξέλιξή του έχει ο Πρόεδρός μας Γιάννης Τερζίδης, με τη συνεργασία του γενικού γραμματέα μας, Κωνσταντίνου Τσαχουρίδη. Όμως, και η παρελθούσα Πρόεδρος, Δέσποινα Λυπηρίδου, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ συνετέλεσαν δημιουργικά στο οικοδόμημα, που λέγεται ΑΕΠ Πανόραμα. Είμαστε ένας υγιέστατος σύλλογος από κάθε πλευρά, διοικητικά και οικονομικά και αυτό το γεγονός μας εξασφαλίζει άριστη λειτουργικότητα. Εξαιρετική είναι η συμβολή και των χορηγών μας, με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Σαρακάκη (HONDA), ο οποίος έχει προϊστορία στο χάντμπολ και συνεχίζει να προσφέρει. Πολύ σημαντικός αρωγός μας είναι και ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη. Αυτή την επιτυχία θα ήθελα να την αφιερώσω σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, στη σύζυγό μου και έφορο της ομάδας, Καλλιόπη Πλέσσα και στις δύο κόρες μου, που αγωνίζονται με τα χρώματα της ομάδας».


Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ


Η κατάκτηση του φετινού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας, που άρχισε πριν από επτά χρόνια. Ο κορμός της ομάδας Νεανίδων προέρχεται από κορίτσια του συλλόγου, που πρωτοέπαιξαν χάντμπολ στις ομάδες Μίνι, Παγκορασίδων Α΄ και Κορασίδων.

Οι μικρές μεγάλωσαν και η πρώτη διάκριση ήρθε το 2018 με την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων, ενώ πέρυσι, στην ίδια διοργάνωση, οι Κορασίδες κατέλαβαν την 5η θέση.

Η επιτυχία των Νεανίδων επιμερίζεται στην δουλειά όλων, που είχαν προπονήσει αυτά τα κορίτσια αυτά τα χρόνια.
Αρχικά, με τον Αλέξανδρο Κανσιζόγλου και στη συνέχεια για τρία χρόνια, στο τμήμα Κορασίδων και στο Γυναικείο, με την Έλλη Κουμιτσάρσκα.
Σημαντική ήταν φέτος και η βοήθεια του Αλέξανδρου Εφραιμίδη, που συνεισέφερε ως προπονητής τερματοφυλάκων. Έτσι, αυτό το καλοδουλεμένο σύνολο, το οποίο κατέκτησε το Πανελλήνιο Νεανίδων είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών όλων αυτών των ανθρώπων.

Ο φετινός στόχος του Πανοράματος είναι και πάλι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος των Νεανίδων και φυσικά η γυναικεία ομάδα να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία του γυναικείου Πρωταθλήματος, στην οποία μετέχει από την περίοδο 2014-15, με εξαίρεση την σεζόν 2015-16.

Να θυμίσουμε ότι εκτός από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Πανελλήνιο Νεανίδων, πέντε αθλήτριες του Πανοράματος συμπεριλήφθηκαν στις καλύτερες και βραβεύτηκαν. Η Γωγώ Κουλούρη, ΜVP (3η σκόρερ με 33 γκολ σε 4 αγώνες), η Γεύση Παπαδοπούλου αναδείχθηκε καλύτερο δεξί εξτρέμ, η Μαρία Τσαρτσίου καλύτερη πίβοτ, η Μελίνα Κουτσιμανή καλύτερη τερματοφύλακας και η Αγνή Παπαδοπούλου καλύτερο αριστερό ίντερ.
Επίσης, κατά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, αποκτήθηκαν δύο ακόμη αθλήτριες που θα
ενισχύσουν την ομάδα των Νεανίδων. Η Ναταλία Μήγγα από την ΑΕΣΧ Πυλαίας και η Μαρίνα Καζόγλου από τον ΠΑΟΚ.


ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ 2020Σουμέλα Κουτσιμανή                       Τερματοφύλακας   
(Ορφέας Κατερίνης)


Δωροθέα Παρτάλη                           Τερματοφύλακας


Αγνή Παπαδοπούλου                       Περιφερειακή


Γεσθημανή Παπαδοπούλου              Περιφερειακή


Γεωργία Κουλούρη                            Περιφερειακή
(Φαίακας Κέρκυρας)


Ελευθερία Κουκλοτίδου                      Εξτρέμ


Ειρήνη Κουκλοτίδου                            Εξτρέμ


Μαρία Τσαρτσίου                                 Πίβοτ


Βασιλική Γρατσωνίδου                         Πίβοτ


Αναστασία Ασκεπίδου                        Περιφερειακή


Ελένη Λιούκα                                       Εξτρέμ
(Απόλλων Σταυρούπολης)


Κατερίνα Αυγέρη                                 Εξτρέμ
(ΠΑΟΚ)


Ιωάννα Ευαγγέλου                              Εξτρέμ                   
(ΠΑΟΚ)


Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ Α1
Η γυναικεία ομάδα, Πανόραμα HONDA, μετέχει από το 2014-15 στην Α1 (με εξαίρεση την σεζόν, 2015-16). Στην πρώτη της συμμετοχή δεν τα κατάφερε (είχε τερματίσει 7η) και υποβιβάστηκε στην Α2.Την επόμενη σεζόν, στην Α2, κατάφερε να επανέλθει στην Α1.

Οι συμμετοχές της:

Πρώτη συμμετοχή στην Α1, 2014-15, κατέλαβε την 7η θεση σε 8 ομάδες και
υποβιβάστηκε, έχοντας συγκεντρώσει 6 βαθμούς (14 αγώνες, 3 νίκες, 11 ήττες, 286-415
γκολ).
Στην Α2, περίοδος 2015-16, αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια του 4ου ομίλου με 12 νίκες σε 12 αγώνες και επανήλθε στην Α1 (342-208 γκολ).
Στην δεύτερή της συμμετοχή στην Α1, την περίοδο 2016-17, τερμάτισε στην 5η θέση με 17 βαθμούς (18 αγώνες, 6 νίκες, 5 ισοπαλίες, 7 ήττες, 420-375 γκολ).
Την περίοδο, 2017-18, ολοκλήρωσε το Πρωτάθλημα στην 6η θέση, με 13 βαθμούς (18 αγώνες, 5 νίκες, 3 ισοπαλίες, 8 ήττες, 333-427 γκολ).
Την σεζόν, 2018-19, τερμάτισε 8η, με 10 βαθμούς (18 αγώνες, 5 νίκες, 13 ήττες, 396-475 γκολ).
Την περίοδο, 2019-20, τερμάτισε 5η, με 11 βαθμούς, στο Πρωτάθλημα (13 αγώνες, 5 νίκες, 1 ισοπαλία, 7 ήττες, 287-367 γκολ).

Στην προσεχή σεζόν, ο σύλλογος θα μετάσχει και πάλι στην Α1 γυναικών, καθώς και στα Πρωταθλήματα Νεανίδων, Κορασίδων, Α' Παγκορασίδων, Β' Παγκορασίδων, Μίνι κοριτσιών, Παίδων, Α' και Β' Παμπαίδων και Μίνι αγοριών.

No comments