Όλα τα βήματα έως την μοριοδότηση του αθλητή ή της αθλήτριας χάντμπολ, μέσα από το greekhandball.com - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Όλα τα βήματα έως την μοριοδότηση του αθλητή ή της αθλήτριας χάντμπολ, μέσα από το greekhandball.com


Πρωταθλητής Νέων, Διομήδης Άργους

Τα μοριοδοτούμενα Πρωταθλήματα έχουν ολοκληρωθεί, όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι οι γονείς, αλλά και τα παιδιά, που... ψάχνονται για την διαδικασία, η οποία θα πρέπει να ακολουθηθεί έως ότου τα μόρια προσμετρήσουν στη βαθμολογία των παιδιών στις Πανελλαδικές για την είσοδό τους σε σχολές. Το greekhandball.com, λοιπόν, έχοντας λάβει πλήθος σχετικών ερωτήσεων κυρίως από γονείς, επιχειρεί, με την συνδρομή εκπροσώπων της ΟΧΕ (κ. Παναγιώτη Ιατρούδη, κ. Άννα Σαμαρά), με τους οποίους επικοινωνήσαμε, να γνωστοποιήσει ή και να αποσαφηνίσει τα βήματα μέχρι την μοριοδότηση.

Τα αναπτυξιακά Πανελλήνια Πρωταθλήματα αφορούν στα τμήματα Παίδων, Εφήβων, Νέων, Κορασίδων, Νεανίδων, ωστόσο η μοριοδότηση, στην παρούσα φάση, θα πρέπει να απασχολεί μόνο τους Έφηβους, τους Νέους και τις Νεάνιδες. Σε αυτά τα παιδιά, λόγω Πανελλαδικών, δίνεται προτεραιότητα από την ΟΧΕ, ενώ οι Παίδες και οι Κορασίδες θα συμπληρώσουν φάκελο, όταν τα παιδιά βρεθούν στην Τρίτη Λυκείου.

Πρωταθλητής Παίδων, Δούκας

Για την συμπλήρωση φακέλου απαιτείται, πρώτα απ' όλα, η συμμετοχή του αθλητή ή της αθλήτριας τουλάχιστον στο 50% των αγώνων της ομάδας του ή της ομάδας της σε όλες τις φάσεις του Πρωταθλήματος και όχι μόνο στις τελικές. Η συμμετοχή μεταφράζεται, σε αυτή την περίπτωση, ως εξής: τα φύλλα αγώνων, στα οποία αναγράφεται το όνομα του παιδιού και όχι οι αναμετρήσεις, στις οποίες έχει καταγράψει λεπτά συμμετοχής.

Ο γονιός ή/και το παιδί θα πρέπει να αποστείλουν email στην ΟΧΕ και συγκεκριμένα στην κ. Άννα Σαμαρά και να τής επικοινωνήσουν, μέσω αίτησης, τα ακόλουθα στοιχεία για τον ενδιαφερόμενο αθλητή ή την αθλήτρια: ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός, ημερομηνία γέννησης, σωματείο, διάκριση, χρονιά διάκρισης. Στη συνέχεια, θα πρέπει να μεταβούν στα γραφεία της ΟΧΕ και να εξασφαλίσουν σχετική βεβαίωση και αντίγραφα των φύλλων αγώνων, στα οποία αναγράφεται το όνομα του παιδιού, εφόσον, όπως προαναφέραμε, έχει δηλωθεί τουλάχιστον στο 50% των αναμετρήσεων και η ομάδα του, βεβαίως, πέτυχε να διακριθεί σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Πρωταθλήτρια Νεανίδων, Πανόραμα

Στη συνέχεια, η κ. Σαμαρά επισυνάπτει σε φάκελο τα φύλλα αγώνων των παιδιών, τα αποδεικτικά των κατατάξεων των ομάδων στα Πρωταθλήματα και επίσης συμπληρώνεται μια σχετική αίτηση, που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ). Ο γονιός και το παιδί θα πρέπει να καταθέσουν όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά (βεβαίωση από την ΟΧΕ, αντίγραφα από τα φύλλα αγώνων, αίτηση από την ΓΓΑ και αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας) στην ΓΓΑ έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Η συγκεκριμένη προθεσμία είναι, κατά πάσα πιθανότητα, καταληκτική, καθώς ήδη έχει δοθεί παράταση.

Σημειώνεται πως η πρώτη φάση των αιτήσεων προς την ΟΧΕ ολοκληρώθηκε σήμερα (14/08) και οποιαδήποτε άλλη κίνηση εκ μέρους της Ομοσπονδίας θα εκτελεστεί από τις 2 Σεπτεμβρίου και μετά, ημερομηνία κατά την οποία η κ. Σαμαρά θα βρίσκεται και πάλι στη θέση της.

No comments