Αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Αξιούπολης: Συνέντευξη του προπονητή, Ρήγα Παπαρήγα και παρουσίαση της ομάδας της νέας σεζόν - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Αξιούπολης: Συνέντευξη του προπονητή, Ρήγα Παπαρήγα και παρουσίαση της ομάδας της νέας σεζόν



του Μανώλη Νεόφυτου

Την Δευτέρα (31/08) ξεκινάει η προετοιμασία του Αλέξανδρου Αξιούπολης, ο οποίος έχει θέσει ως στόχο νέες επιτυχίες, για τρίτη διαδοχική σεζόν από την περίοδο 2018-19, που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας ο προπονητής, Ρήγας Παπαρήγας.
Ο Αλέξανδρος ιδρύθηκε το 1985 και την επόμενη χρονιά δημιούργησε το τμήμα χάντμπολ με πρωτεργάτες τον προπονητή, Δημήτρη Χατσίκα και έφορο τον Γιώργο Θεοδωρίδη.
Και την προσεχή αγωνιστική περίοδο θα μετάσχει στη Α2 Ανδρών (2ος όμιλος), στον οποίο κατέκτησε, την τελευταία σεζόν, την 5η θέση συγκεντρώνοντας 12 βαθμούς σε 14 αγώνες (5 νίκες, 2 ισοπαλίες, 7 ήττες, 308-310 τέρματα).
Ο προπονητής του, Ρήγας Παπαρήγας, με την πλήρη βοήθεια της διοίκησης και σύμφωνα με την φιλοσοφία της ομάδας, απέκτησε δύο περιφερειακούς, τον 19χρονο Δημήτρη Κωστόπουλο από τους Πόντιους Κιλκίς και τον 20χρονο Μάριο Χουζούρη από την Πυλαία, ενώ ανανεώθηκε ο δανεισμός του
εξτρέμ, Αλέξη Παπαγεωργίου. Αποχώρησαν ο Ραφαήλ Λασκαρούδης και ο Αλέξης Βραχιολίδης, που επέστρεψαν στην Πυλαία, ενώ ο Στυλιανός Κοπαΐδης έμεινε ελεύθερος. Η έδρα του θα είναι και φέτος το Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της Αξιούπολης.
Ο προπονητής του Ρήγας Παπαρήγας προέρχεται από τα σπλάχνα του Αλέξανδρου. «Ξεκίνησα στον Αλέξανδρο το 2015 ως αθλητής της ανδρικής ομάδας και προπονητής των Ακαδημιών (σ.σ. από μικρός είναι, ωστόσο, στον σύλλογο), μαζί με τον Παναγιώτη Πούλο (πρώην τερματοφύλακα) υπό την προεδρία του Κύρου Καλαβάζη, με έφορο, επιπλέον, τον Δημήτρη Κουζέλη. Τότε, αποφασίστηκε η επαναλειτουργία της Ακαδημίας από το μηδέν. Σήμερα υπάρχουν 70 παιδιά αγόρια και κορίτσια», τόνισε στο greekhandball.com ο κόουτς της ομάδας.



Συμπλήρωσε, ακόμα, στην ιστοσελίδα μας: «Το 2018, σε ηλικία 29 ετών, σταμάτησα να παίζω και ανέλαβα την ομάδα, η οποία μετείχε στη Β' Εθνική. Την ίδια σεζόν, το 2018-19, ο Αλέξανδρος αναδείχθηκε Πρωταθλητής στη Β' Εθνική και προβιβαστήκαμε έτσι στην Α2, στην οποία τερματίσαμε, την περίοδο 2019-20, στην 5η θέση (β' όμιλος), την υψηλότερη της ιστορίας του. Στα
ηλικιακά, η ομάδα των Παίδων αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ΕΣΧΘ και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατέλαβε την 6η θέση για πρώτη φορά».
Ο κ. Παπαρήγας ανέφερε, επίσης, στο greekhandball.com: «Η σημαντικότερη, όμως, επιτυχία του Αλέξανδρου Αξιούπολης είναι η αλλαγή της νοοτροπίας που παρατηρείται σε όλους τους τομείς και χάρη στην οποία αρχίζουν να έρχονται οι αγωνιστικές επιτυχίες, που σας προανέφερα. Πρέπει να υπογραμμίσω, σε αυτό το σημείο, ότι όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και αρμονικής συνεργασίας με ξεκάθαρους ρόλους, με την απόλυτη στήριξη της διοίκησης προς εμένα, ικανοποιώντας κάθε μου επιθυμία, στα πλαίσια βέβαια των δυνατοτήτων της, ίσως και λίγο
παραπάνω κάποιες φορές».
Αναφορικά με την νέα σεζόν, δήλωσε: «Κάθε χρονιά είμαι αισιόδοξος ανεξαρτήτως συνθηκών. Φέτος, από την στιγμή, που κρατήσαμε τον κορμό της περσινής ομάδας και καλύψαμε τα όσα κενά
δημιουργήθηκαν πιστεύω ότι έχουμε την ευκαιρία για μία ακόμη καλύτερη πορεία.
Στόχος μας είναι να πλασαριστούμε αρχικά στην πρώτη τριάδα και μετά από την δεύτερη φάση να διεκδικήσουμε όσο μπορούμε υψηλότερη θέση στην εξάδα. Ένας ακόμη στόχος μας είναι η σταδιακή ένταξη κάποιων από τους παίδες στην ανδρική ομάδα».

Ποιά είναι τα προβλήματα του Αλέξανδρου Αξιούπολης; 

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το οικονομικό, το οποίο είναι άλλωστε πρόβλημα των περισσότερων συλλόγων. Πολλά έξοδα και λίγοι
πόροι. Ειδικά στον Αλέξανδρο γίνεται τεράστια προσπάθεια από τους διοικητικούς παράγοντες για εξεύρεση πόρων, ώστε να μπορεί να πορεύεται η ομάδα.
Παρ' όλα αυτά, πρέπει να επισημάνω ότι ο απλός κόσμος πάντα κάνει το καθήκον του και βοηθάει όσο μπορεί.



Ποιά στοιχεία χρειάζεται μία ομάδα για μία καλή πορεία;

«Για εμένα πέρα από το ποιοτικό ρόστερ, που πρέπει να διαθέτει μία ομάδα και την διάθεση για δουλειά στο γήπεδο, πάρα πολύ σημαντικό ρόλο παίζει το περιβάλλον, που υπάρχει. Εννοώ τις σχέσεις των παικτών μεταξύ τους και με την προπόνηση και κατ΄επέκταση με την διοίκηση. Θεωρώ πως ένας αθλητής ικανοποιημένος και με καλή ψυχολογία, που τού αρέσει να παίζει για την εκάστοτε ομάδα και τον προπονητή του, μπορεί να κάνει υπερβάσεις. Ο ''ξενερωμένος'' είναι πρόβλημα, οπότε ο ψυχολογικός τομέας σε μία ομάδα θεωρώ ότι παίζει σημαντικό ρόλο. Επομένως, το τρίπτυχο ποιότητα, προπόνηση, καλό περιβάλλον (ψυχολογία) είναι θεωρώ τα απαραίτητα στοιχεία, για να επιτύχει μία ομάδα τους στόχους της».


Ο καλύτερος εξτρέμ του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων, Αλέξανδρος Κέφαλος, ανάμεσα στον προπονητή του, Ρήγα Παπαρήγα (αριστερά) και τον έφορο του συλλόγου, Δημήτρη Κουζέλη (δεξιά)

Σε ποια ηλικιακά θα συμμετάσχετε;

«Σίγουρα, θα συμμετάσχουμε στα Πρωταθλήματα Παίδων και Παμπαίδων Α'. Από εκεί και πέρα για τα υπόλοιπα τμήματα θα υπάρξει συζήτηση με την διοίκηση, ώστε να εξεταστούν οι επιλογές και οι δυνατότητες που προσφέρονται. Επίσης, έχουμε και τμήματα Παμπαίδων Β', σούπερ μίνι, ενώ υπάρχει και ένα τμήμα 14 κοριτσιών. Στις ακαδημίες, προπονήτρια είναι η Στυλιανή Σμυρνάκου, με τον προπονητή τερματοφυλάκων, Μάρκο Γιάνσιτς».



Πώς βλέπετε το προσεχές Πρωτάθλημα;

«Έχουμε μία νέα μορφή διεξαγωγής του Πρωταθλήματος και νέα δεδομένα να αντιμετωπίσουμε. Εμείς πρέπει να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι διεκδικώντας, όπως προείπα, το καλύτερο που μας αντιστοιχεί. Σίγουρα, ο Φοίβος Συκεών και η ΧΑΝΘ θα συνεχίσουν να στοχεύουν στην άνοδο στη Handball Premier, ενώ φέτος θα επανέλθει σε αυτόν τον στόχο και ο ΓΑΣ Κιλκίς. Ο ιστορικός Αρχέλαος Κατερίνης παραμένει μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα. Υπολογίσιμη δύναμη ειδικά στην  έδρα τους θα είναι ακόμη μία χρονιά και οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης. Τόσο η Ασπίδα Ξάνθης, όσο και η Προσοτσάνη, μία από τις ομάδες στις οποίες έχω μεγάλη συμπάθεια, θα παρουσιαστούν με τον ενθουσιασμό που τις χαρακτηρίζει και θα διεκδικήσουν την παραμονή τους. Στον άλλο όμιλο, Κοζάνη, ΑΟ Ιωαννίνων και Ελπίδες Αμυνταίου, νομίζω πως θα παλέψουν για την σωτηρία τους».


Από αριστερά: Γιώργος Παλαιστής (φυσιοθεραπευτής-φροντιστής), Δημήτρης Κουζέλης (έφορος), Αντώνης Καρυπίδης (βοηθός προπονητή-αναλυτής) και ο προπονητής, Ρήγας Παπαρήγας

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ


Στο ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν συμπεριλαμβάνονται 23 αθλητές. Προπονητής είναι ο Ρήγας Παπαρήγας και βοηθός προπονητή - αναλυτής, ο Αντώνης Καρυπίδης. Προπονητής τερματοφυλάκων είναι ο Μάρκο Γιάνσιτς και γυμναστής ο Κωνσταντίνος Φωτιάδης.

Παύλος Στεφανίδης                   32             τφ                1.84
Γιώργος Όμμας                          19              ''               1.80
Δημήτρης Ψαρράς                      19            ''                1.80
Μάρκο Γιάνσιτς                           39             ''                 1.90

Γιάννης Καλπακίδης            26           αρ. εξτρέμ               1.79
Τάσος Μουμγιάκας              17               ''                         1.70
Χρήστος Τσορλίνης              17         αρ.εξτρέμ-περιφ.       1.70
Αλέξης Παπαγεωργίου         20           αρ. εξτρέμ                1.87
Θεόδωρος Αριστείδου           27          δεξί εξτρέμ              1.76
Θωμάς Μώγας                      32              ''                          1.76

Οδυσσέας Καραγιάννης        17                  πίβοτ               1.82
Δημήτρης Ζηλίδης                 41                  ''                 1.87
Αριστοτέλης Ζάρας              18                    ''                  1.77
Βασίλης Δουλουμπάκας           22                 ''                1.90
Λευτέρης Μαυρόπουλος       27                    ''                   1.90
Γιώργος Μενεψάκος                40                   ''               1.82

Μένιος Καραγγέλος                32              περιφερειακός        1.82
Γιώργος Παλαιστής                 27                         ''                  1.87
Μωυσης Καραπείδης               32                         ''                  1.91
Κώστας Μουτούδης                 28                         ''                  1.86
Αντώνης Παπαρήγας               26                         ''                    1.85
Μάριος Χουζούρης                  20                         ''                    1.85
Δημήτρης Κωστόπουλος         19                        ''                      1.85

No comments