Δεληγιάννης: «Η ομοιογένεια το ζητούμενο για τον Ζαφειράκη» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Δεληγιάννης: «Η ομοιογένεια το ζητούμενο για τον Ζαφειράκη»



Ο Ζαφειράκης επέστρεψε στα «σαλόνια» του ελληνικού χάντμπολ και ο βασικός στόχος του τη νέα σεζόν θα είναι να παραμείνει και… σιγά-σιγά να βολευτεί σε αυτά. Οι πρώτες δύο εβδομάδες προετοιμασίας κύλησαν «με μεγάλη διάθεση και ευτυχώς, χωρίς τραυματισμούς», όπως τόνισε ο τεχνικός της ομάδας, Κώστας Δεληγιάννης, μιλώντας στο greekhandball.com.

Πώς είναι η εμπειρία του πρώτου διμήνου στην ομάδα;
«Είναι μια νέα ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Τη χτίζουμε από την αρχή, αναζητώντας κυρίως ομοιογένεια και αγωνιστικά και σε επίπεδο νοοτροπίας. Η διοίκηση κάνει τα πάντα για να διευκολύνει το έργο μας και η πόλη είναι στο πλευρό μας. Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά. Εμείς αυτό που είναι να κάνουμε, θα το κάνουμε. Δουλεύουμε σκληρά και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για τον στόχο της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία».

Λείπουν ακόμα κομμάτια από το «παζλ»;
«Σε συνεργασία με τη διοίκηση, είμαστε σε εγρήγορση για ακόμη μία κίνηση. Αναζητούμε περιφερειακό, αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο».

Πόσο δυσκολότερη έγινε η ζωή του προπονητή εξαιτίας του κορονοϊού, σε επίπεδο προετοιμασίας;
«Σίγουρα, δεν πρόκειται για την προετοιμασία που θα γινόταν υπό κανονικές συνθήκες, αλλά έτσι είμαστε υποχρεωμένοι να δουλέψουμε όλοι μας. Προς το παρόν, όλα βαίνουν καλώς. Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, γίνεται θερμομέτρηση και τηρούμε τις αποστάσεις στα αποδυτήρια».

Ποια στοιχεία χρειάζεται ο Ζαφειράκης για να επιβιώσει και να μακροημερεύσει στη Handball Premier;
«Θα σταθώ στο στοιχείο της ομοιογένειας, αυτό είναι αρχικά το ζητούμενο. Διαθέτουμε νεανική ομάδα, χωρίς έμπειρους παίκτες, παρά μόνο στη θέση του τερματοφύλακα. Χρειαζόμαστε, επίσης, λίγο χρόνο για να βρούμε τα πατήματά μας».

Τι είδους ομάδα να περιμένουμε από τον Ζαφειράκη; Τι χάντμπολ θέλετε να παίξει;
«Χάντμπολ τακτικής αρχικά, ώστε να κερδίσουμε χρόνο μέχρι να αποκτήσουμε ταυτότητα ως ομάδα. Για να γίνει αυτό, πρέπει να επιδείξουμε προσαρμοστικότητα στον κάθε αντίπαλο. Εφόσον σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μας και βρούμε τις νίκες που χρειαζόμαστε, θα μπορέσουμε να βάλουμε σταδιακά κι άλλα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι μας». 

No comments