Ουγκάλντε: «Ανυπομονώ να αγωνιστώ μπροστά στους φιλάθλους της ΑΕΚ - Υπόσχομαι να δίνω το 100%» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ουγκάλντε: «Ανυπομονώ να αγωνιστώ μπροστά στους φιλάθλους της ΑΕΚ - Υπόσχομαι να δίνω το 100%»




Ενθουσιασμένος για την μεταγραφή του στην ΑΕΚ δηλώνει ο νεοαποκτηθείς αθλητής της Ένωσης, Κριστιάν Ουγκάλντε, ο οποίος τόνισε πως είναι φανερό ότι η ΑΕΚ μεγαλώνει στην Ευρώπη και υπογράμμισε, ακόμα, πως τού άρεσε πάρα πολύ το πρότζεκτ της αθηναϊκής ομάδας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

«Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Christian Ugalde. Ο 32χρονος (19/10/1987) Ισπανός αριστερός εξτρέμ, ύψους 1,87 μ., υπέγραψε διετές συμβόλαιο και εντάσσεται στο δυναμικό της ομάδας χάντμπολ.
Ο Christian Ugalde ξεκίνησε το χάντμπολ από τη Barcelona, όπου αγωνίστηκε στις Ακαδημίες της ιστορικής ομάδας. Σε ηλικία 17 ετών (2004) έκανε ντεμπούτο στην ανδρική ομάδα και έκτοτε για τα επόμενα 8 χρόνια δεν έλειψε από το ρόστερ των μόνιμων Πρωταθλητών Ισπανίας, αποτελώντας βασικό και αναντικατάστατο μέλος των Καταλανών. Από το 2004 έως το 2012 κατέκτησε 2 EHF Champions League, το 2005 και το 2011, 3 Πρωταθλήματα Ισπανίας, 3 Κύπελλα Ισπανίας, 2 League Cup Ισπανίας, 3 Super Cup Ισπανίας, 6 τίτλους Καταλονίας, ενώ έφτασε στον τελικό του EHF Champions League και το 2010.
Το 2012 υπέγραψε στην Telekom Veszprém της Ουγγαρίας, όπου έμεινε για τα επόμενα 6 χρόνια κατακτώντας 5 Πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα, 2 Super Cup και 2 Πρωταθλήματα SEHA League. Ακόμα, ήταν φιναλίστ του EHF Champions League 2015 και 2016, αποτελώντας μέχρι και σήμερα έναν εκ των κορυφαίων αθλητών που πέρασε από την Ουγγαρία.
Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόταν στην TSV Hannover-Burgdorf και το κορυφαίο Πρωτάθλημα της Bundesliga, οδηγώντας τη γερμανική ομάδα στα Προημιτελικά του EHF Cup, αλλά και στην 4η θέση του Πρωταθλήματος.
Αποτελεί βασικό μέλος της ανδρικής ομάδας της Εθνικής Ισπανίας από το 2007 έως και σήμερα, έχοντας κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σουηδίας (2011), το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πολωνίας (2016) και το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Δανίας (2014). Έχει σημειώσει 288 γκολ σε 131 εμφανίσεις με τα χρώματα της Εθνικής Ισπανίας.

Μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας ο Christian Ugalde δήλωσε στο aek.gr: “Είμαι ενθουσιασμένος για την μεταγραφή μου στην ΑΕΚ. Είχα πολλές προτάσεις στα χέρια μου από διάφορα Πρωταθλήματα, όμως οι άνθρωποι της ΑΕΚ έδειξαν τρομερό ενδιαφέρον για εμένα, κάνοντας τα πράγματα πολύ εύκολα για μένα. Συζήτησα με τη γυναίκα μου και αποφασίσαμε ότι η ΑΕΚ και η Αθήνα είναι η καλύτερη επιλογή. Φυσικά, μίλησα και με παίκτες της ΑΕΚ, τον Jimenez και τον Florido, και το μόνο που άκουσα ήταν εξαιρετικά λόγια για τους ανθρώπους του Συλλόγου, τους συμπαίκτες, αλλά και τους φιλάθλους. Μου άρεσε πάρα πολύ το πρότζεκτ που μου παρουσιάστηκε, καθώς είναι φανερό ότι η ΑΕΚ μεγαλώνει στην Ευρώπη, καθώς ήδη αποτελεί ένα τεράστιο μέγεθος στην Ελλάδα. Όλα αυτά με έκαναν να θέλω να έρθω στην ΑΕΚ. Μου αρέσουν οι μεγάλες προκλήσεις και θέλω να κερδίσω όλους τους τίτλους με την ομάδα μου. Μετά από μία περίεργη χρονιά σε όλες τις χώρες, ανυπομονώ να έρθω στην Αθήνα και να μπω στο γήπεδο για προετοιμασία για να παίξω χάντμπολ. Ανυπομονώ να αγωνιστώ μπροστά στους φιλάθλους της ΑΕΚ και υπόσχομαι να δίνω το 100% για αυτούς και το Σύλλογο.“».

No comments