Το πλάνο της ΟΧΕ για Πρωτάθλημα δύο ομίλων στη Handball Premier και οι σκέψεις του greekhandball.com - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το πλάνο της ΟΧΕ για Πρωτάθλημα δύο ομίλων στη Handball Premier και οι σκέψεις του greekhandball.com



Μία σκέψη, η οποία αξιολογείται σοβαρά (ίσως και να έχει παρθεί ήδη η σχετική απόφαση) είναι η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος της επόμενης σεζόν (2020-21) στη Handball Premier, σε δύο ομίλους των -συνολικά- 16 ομάδων και η διακοπή, τουλάχιστον μονάχα για μία αγωνιστική περίοδο (αν και ουδέν μονιμότερον του προσωρινού), του ενιαίου Πρωταθλήματος.
Πώς θα αυξηθούν οι ομάδες από 12, που είναι τώρα, σε 16; Με την άνοδο των δύο πρώτων από κάθε όμιλο της Α2 Ανδρών. Συγκεκριμένα, από τον 1ο όμιλο θα προβιβαστούν, φυσιολογικά, η Σαλαμίνα και ο ΕΣΝ Βριλησσίων και από τον 2ο όμιλο ο Ζαφειράκης Νάουσας και η ΧΑΝΘ. Στο νέο Πρωτάθλημα, λοιπόν, κάθε όμιλος (Βορράς-Νότος) θα αποτελείται από 8 ομάδες και όλες θα παίξουν, μετά από την κανονική διάρκεια, πλέι οφ και πλέι άουτ, με διασταυρώσεις (χιαστί) μεταξύ των δύο ομίλων. 
Ο περιορισμός των μετακινήσεων και συνεπώς των εξόδων των ομάδων είναι, βέβαια, το ζητούμενο για την ΟΧΕ, η οποία δέχεται ερωτήσεις από τα σωματεία αναφορικά με το πώς θα εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους. Η Ομοσπονδία δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να μετατραπεί η επόμενη σεζόν, υπό το φορτίο των νέων δεδομένων λόγω του κορονοϊού, σε... κωμωδία, εξαιτίας των βεβαρημένων οικονομικών και της ζημίας σε όλα τα επίπεδα.
Η πιθανότητα ενός τέτοιου Πρωταθλήματος, όμως, δεν συνεπάγεται, κατά την άποψη των συντακτών του greekhandball.com, εξάλειψη κάθε προβληματισμού, ούτε θα πρέπει να αναμένεται να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο, που έχει επιφέρει ή θα επιφέρει η παγκόσμια κρίση (οικονομική και ψυχολογική). Συνεπώς, ας μην ωραιοποιούνται οι καταστάσεις.
Ενδεχομένως, η ΟΧΕ να πετύχει να μετριάσει τις επιπτώσεις και πραγματικά το ευχόμαστε. Αν τα σωματεία, ωστόσο, δεν στηριχθούν οικονομικά από την Πολιτεία και με οποιονδήποτε τρόπο από την Ομοσπονδία χάντμπολ (σ.σ. όσο δύσκολο και αν είναι αυτό, αφού πρόκειται για μία αλυσίδα γεγονότων), τότε θα είναι και πάλι... μόνα τους, είτε σε ενιαίο Πρωτάθλημα, είτε σε Πρωτάθλημα δύο ομίλων, είτε σε Πρωτάθλημα με κάθε άλλη μορφή, και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός θα συνεχίσει να πλήττεται και να συρρικνώνεται. Και αυτό καθώς κάποιες ομάδες θα προτιμήσουν να μην δηλωθούν στο Πρωτάθλημα, άλλες θα αποχωρούν κατά την διάρκεια της σεζόν, άλλες θα αφήνουν απλήρωτους τους αθλητές και τα «κανόνια», έτσι, θα... βαράνε.
Κλείνοντας, και για να προλάβουμε εκείνους που ίσως σπεύσουν να απαλλαχθούν από τις ευθύνες τους, μετατοπίζοντάς τις σ' εμάς, ο ρόλος μας, ως δημοσιογράφοι, δεν είναι να προτείνουμε λύσεις, παρά μόνο να καταγράφουμε και παράλληλα, να εκφράζουμε, σε ορισμένες περιπτώσεις, σκέψεις. Για τις λύσεις είναι αρμόδιοι άλλοι...        

No comments