Επιστολή Ολυμπιακού στην ΟΧΕ, με... βέλη προς την ΑΕΚ και με κριτική στην Ομοσπονδία - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Επιστολή Ολυμπιακού στην ΟΧΕ, με... βέλη προς την ΑΕΚ και με κριτική στην ΟμοσπονδίαΕπιστολή στάλθηκε από τον Ολυμπιακό προς την ΟΧΕ. Οι Ερυθρόλευκοι τονίζουν, μέσω αυτής, πως θέση τους είναι να ολοκληρωθεί, με τρόπους που προτείνουν, εντός αγωνιστικών χώρων, το Πρωτάθλημα της Handball Premier. Παράλληλα, εκτοξεύουν... βέλη προς την ΑΕΚ και ασκούν κριτική στην Ομοσπονδία.

Ακολουθεί η επιστολή:

«Προς την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος - ΟΧΕ

Αγαπητοί κύριοι,

Επειδή τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε και ακούμε διάφορα από διάφορους, Που προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα πίεσης προς εσάς, για απονομή Πρωταθλήματος χωρίς αγώνες, θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να διατυπώσουμε την ξεκάθαρη θέση μας.
Τα Πρωταθλήματα κερδίζονται μόνο στους αγωνιστικούς χώρους!
Αν όμως αυτό δεν είναι εφικτό για λόγους ανωτέρας βίας, τότε ως διοργανωτές οφείλετε να προστατέψετε την αξιοπιστία του Πρωταθλήματός σας, που στιγματίζεται μάλιστα, από την πρωτοφανή ατιμωρησία ως σήμερα, τον απαράδεκτων περσινών επεισοδίων του αγώνα ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
Η ΑΕΚ, με δική σας ανοχή στην ατιμωρησία της, δεν αγωνίστηκε κεκλεισμένων των θυρών, κερδίζοντας πλεονέκτημα αγωνιστικά, οικονομικά και πιθανότατα βαθμολογικά.
Οφείλετε, λοιπόν, να τελειώσει την κανονική περίοδο, η οποία χρειάζεται μόνο δύο αγωνιστικές, για να ολοκληρωθεί. Ειδικά μάλιστα, όταν εκκρεμεί ο αγώνας των δύο ισόβαθμων πρωτοπόρων του Πρωταθλήματος.
Όποια ομάδα, διεκδικεί και έχει πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου, δεν θέλει να αγωνιστεί, ας εκτεθεί δημόσια με την άρνησή της.
Σε περίπτωση που οποιαδήποτε άλλη ομάδα, δεν επιθυμεί να αγωνιστεί, καθώς δεν έχει κάποιο αγωνιστικό κίνητρο για διάκριση και δεν διεκδικεί κάποιο ουσιαστικό στόχο, μπορεί να παρθεί απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς να υποστεί καμιά κύρωση.
Ως την πλέον ορθολογική και δίκαιη λύση, ο Ολυμπιακός προτείνει την διεξαγωγή τουλάχιστον ενός αγώνα της κανονικής διάρκειας σεζόν με την ΑΕΚ.
Ένα παιχνίδι στο οποίο οι δύο ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον τίτλο και θα είναι εφικτό να διεξαχθεί τηρώντας όλα τα απαραίτητα Υγειονομικά πρωτόκολλα, για να περιοριστούν και να εξαλειφθούν τυχόν κίνδυνοι μετάδοσης του ιού.
Σε περίπτωση κατά την οποία αναλαμβάνετε το ρίσκο της διεξαγωγής περισσότερων αναμετρήσεων, ο Ολυμπιακός και πάλι αποδέχεται να αγωνιστεί, για να κριθεί ο τίτλος σε σειρά τριών νικηφόρων αγώνων με την αντίπαλό μας, με την οποία ισοβαθμούμε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Τότε και μόνο θα έχετε μια δίκαιη και ρεαλιστική εικόνα, για να μπορείτε να ανακηρύξετε Πρωταθλητή, που θα ικανοποιεί αθλητές, προπονητές, διαιτητές και πάνω από όλα τους φιλάθλους του αθλήματος που όλοι μας υπηρετούμε.
Ο σύλλογός μας παρακολουθεί όλες τις κωλυσιεργίες που έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής, γνωρίζει ποιές οφείλονται σε αντικειμενικές δυσκολίες και στη διαμορφωθείσα από την πανδημία κατάσταση και ποιές σε άλλους λόγους, για τους οποίους θα επανέλθουμε, εφόσον χρειαστεί.
Ο καθένας είναι υπόλογος για τις πράξεις και τις επιλογές του.
Με αθλητικούς χαιρετισμούς».

No comments