Ανακοίνωση του ΣΥΠΧΕ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ανακοίνωση του ΣΥΠΧΕ

Ανακοίνωση του ΣΥΠΧΕ, όπως αναρτήθηκε στον ιστότοπο του :
«Στην συνάντηση που διεξήχθη στις 14/05/20 στα γραφεία της ομοσπονδίας, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της ΟΧΕ και με τη συμμετοχή του ΠΣΑΧ, με θέμα τα προβλήματα που προέκυψαν για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων, οι θέσεις του ΣΥΠΧΕ ήταν οι εξής:
Βούληση των προπονητών είναι η ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων στο γήπεδο με την προϋπόθεση ότι θα διασφαλιστεί η υγεία των αθλητών και αθλητριών, την οποία απειλεί τόσο ο Covid19, όσο και η επί 2 ½ μήνες αποχή από τις αθλητικές δραστηριότητες.. Σύμφωνα με τις επιστημονικές θέσεις των προπονητών, για να συμμετάσχουν με ασφάλεια οι αθλητές-τριες σε αγώνες, πόσο μάλλον σε τελικούς, χρειάζονται τουλάχιστον 35 ημέρες προετοιμασίας. Από αυτές, οι τρεις βδομάδες θα πρέπει να είναι σε κλειστό γήπεδο και με κανονικές συνθήκες προπόνησης. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε η ΟΧΕ στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και με τα πρωτόκολλα αυτής, δεν είναι εφικτή η έναρξη των πρωταθλημάτων στις 16, 19, 22, 25 και 28 Ιουνίου.
Επιπροσθέτως αναπτύχθηκε ο προβληματισμός και η ανησυχία του ΣΥΠΧΕ για το αύριο του αθλήματος, την κοινωνική και οικονομική επιβίωση των ομάδων και τη δομή, τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς»

No comments