Η ΟΧΕ σχεδιάζει «παροχές» προς τα σωματεία - «Ρευστή», προς το παρόν, η κατάσταση για την αναδιάρθρωση - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η ΟΧΕ σχεδιάζει «παροχές» προς τα σωματεία - «Ρευστή», προς το παρόν, η κατάσταση για την αναδιάρθρωση



«Παροχές» προς τα σωματεία, με σκοπό την στήριξή τους, στην μετά κορονοϊού εποχή, εξετάζει σοβαρά η ΟΧΕ. Αυτές οι «παροχές» ενδέχεται να έχουν την μορφή της κάλυψης μέρους του κόστους, που προορίζονται για τα στελέχη των αγώνων (π.χ. διαιτησία). Κάτι τέτοιο, εφόσον γινόταν πράξη, θα μετρίαζε σε σημαντικό βαθμό το βάρος, που καλούνταν, μέχρι τώρα, να επωμιστούν, κατ' αποκλειστικότητα, οι ομάδες. Βέβαια, άγνωστο είναι, προς το παρόν, εάν αυτό το σχέδιο δύναται να εφαρμοστεί για όλες τις κατηγορίες του ελληνικού χάντμπολ ή μονάχα για τις πρώτες κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών, πράγμα το οποίο θα εξαρτηθεί, όπως και η εφαρμογή ή μη του συγκεκριμένου μέτρου, από την πιθανή επιδότηση του Κράτους προς τις Ομοσπονδίες.
Όσον αφορά στην αναδιάρθρωση και σχετικά με την Handball Premier, ακόμα δεν υπάρχει κατάληξη για το πλάνο διεξαγωγής της. Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται πως θα λάβει χώρα σε δύο ομίλους (Βορράς και Νότος), ωστόσο δεν έχει αποσαφηνιστεί ο αριθμός των ομάδων. Οι απόψεις, ως προς το τελευταίο, διίστανται, αφού κάποιοι τάσσονται υπέρ της λύσεως των επτά ομάδων και άλλοι υπέρ εκείνης των οκτώ, σε κάθε όμιλο.
«Σπαζοκεφαλιά» αποτελεί, επίσης, η Α1 Γυναικών, καθώς τίποτε, μέχρι σήμερα (31/05), δεν θεωρείται βέβαιο, όσον αφορά στη μορφή, που θα έχει αυτή. Ενδέχεται να διεξαχθεί σε δύο ομίλους, αλλά ενδέχεται και σε τρεις. Ακόμα, ένας επιπλέον «πονοκέφαλος» είναι, και σε αυτή την περίπτωση, ο αριθμός των ομάδων, που θα λάβουν μέρος σε καθέναν από τους δύο ή τρεις ομίλους.
Οι επικεφαλής της ΟΧΕ σχεδιάζουν να συγκαλέσουν ΔΣ σχετικά άμεσα, διότι δεν θέλουν να... τραβήξουν επ' αόριστον οι συζητήσεις. Έτσι, δεν αποκλείεται να γίνει ΔΣ ακόμα και μέσα στην εβδομάδα, που ακολουθεί.
Σημειώνεται πως όλα τα παραπάνω πλάνα αφορούν περίοδο δύο ή τριών ετών, με προοπτική επέκτασής τους στον χρόνο.

No comments