«Ημερολόγιο Καραντίνας» στο greekhandball.com: Η Έλσα Μάστακα τονίζει: «Ο αθλητισμός μας έμαθε την πειθαρχία, τη συνέπεια και την υπομονή, για να πορευτούμε σ’ αυτές τις συνθήκες» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Ημερολόγιο Καραντίνας» στο greekhandball.com: Η Έλσα Μάστακα τονίζει: «Ο αθλητισμός μας έμαθε την πειθαρχία, τη συνέπεια και την υπομονή, για να πορευτούμε σ’ αυτές τις συνθήκες»



Στο «Ημερολόγιο Καραντίνας» του greekhandball.com, έγραψε η αθλήτρια της Βέροιας 2017, Έλσα Μάστακα, την οποία και ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή της.


«Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Η ζωή μας ακόμα σε καραντίνα, πρωτόγνωρες καταστάσεις που σχεδόν αποκλείεται κάποιος να τις είχε φανταστεί. Θα τις χαρακτήριζα ακόμα και εμπειρία.

Το σήμερα και το αύριο παραμένουν ένα ερωτηματικό. Oι μέρες είναι ιδιαίτερες και απαιτείται σεβασμός και ευθύνη προς τον άνθρωπο, πρώτα και κύρια. Καλώς ή κακώς, με τα δεδομένα του σήμερα, ο αθλητισμός μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, αλλά στα δύσκολα φαίνεται η πραγματική του αξία.

Όσον αφορά τη δική μου καθημερινότητα, ευτυχώς, δεν έχει αλλάξει αισθητά γιατί εξακολουθώ να εργάζομαι, αλλά τ’ απογεύματά μου είναι πλέον κενά. Δεν το κρύβω ότι μου λείπει η αθλητική μου οικογένεια, οι φίλοι, τα ταξίδια. Ειλικρινά πρέπει να σκεφτούμε πολύ καλά την επομένη φόρα που θα πούμε ότι δεν έχουμε την "όρεξη" να κάνουμε προπόνηση ή ότι δεν έχουμε χρόνο να συναντήσουμε κάποιους ανθρώπους. Πρέπει επίσης να σκεφτούμε ακόμα και το γεγονός ότι δεν θέλουμε να πηγαίνουμε καθημερινά στη δουλειά, σε μια εποχή που δηλώνουμε ευτυχισμένοι που έχουμε την εργασία μας, σαν μια διέξοδο από την καθημερινή "μοναξιά".

Είναι στενάχωρο να βλέπω κλειστά γήπεδα, προπονητικά κέντρα, διακοπή του πρωταθλήματος επ’ αόριστον ,αλλά κάθε αθλητής οφείλει να κρατά ζωντανή την ελπίδα για την ομαλή επανέναρξή του. Βέβαια αυτό είναι κάτι που το έχουμε εναποθέσει στην κρίση των ειδικών, ευελπιστώντας ότι όλοι θα πράξουν με γνώμονα την εξασφάλιση της υγείας των αθλητών.

Aυτό που με λυπεί επίσης είναι ότι θα πρέπει (μάλλον)  να περάσω ένα καλοκαίρι χωρίς beach handball. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η αναβολή των διοργανώσεων από τους υπεύθυνους, θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου. Ωστόσο, αν μας έμαθε κάτι ο αθλητισμός, είναι την πειθαρχεία στις δυσκολίες, τη συνέπεια και την υπομονή, που αποτελούν μεγάλες αρετές για να πορευτούμε σ΄ αυτές τις συνθήκες.
Ναι, δεν μπορούμε να αγωνιστούμε εκεί που έχουμε μάθει αλλά βρίσκουμε τον τρόπο να παραμένουμε υγιείς σωματικά και ψυχικά, ξοδεύοντας ευχάριστα χρόνο με τις οικογένειές μας, να διαβάζουμε περισσότερο, να επικοινωνούμε και να βρίσκουμε εναλλακτικούς τρόπους εκγύμνασης και γιατί όχι να φιλοσοφήσουμε και λίγο διαφορετικά τη ζωή μας.

Ο κορονοϊός, μας επέβαλε ένα τάιμ άουτ  και οφείλουμε να μένουμε πιστοί στην τήρηση των μέτρων και των κανόνων υγιεινής για να μην οδηγηθούμε στο game over.
Τώρα είναι η ώρα για άμυνα. Για να μπορέσουμε πολύ σύντομα να βρεθούμε ξανά στα γήπεδα» .

No comments