«Ημερολόγιο Καραντίνας» στο greekhandball.com: Ο Γιάννης Πηλαλίδης αναφέρει: «Η ησυχία αφυπνίζει όλους όσοι έχουμε μάθει να «κοιμόμαστε» με τον θόρυβο της καθημερινότητας» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Ημερολόγιο Καραντίνας» στο greekhandball.com: Ο Γιάννης Πηλαλίδης αναφέρει: «Η ησυχία αφυπνίζει όλους όσοι έχουμε μάθει να «κοιμόμαστε» με τον θόρυβο της καθημερινότητας»



Ο Γιάννης Πηλαλίδης αποδέχθηκε την πρόσκληση του greekhandball.com και έγραψε, για λογαριασμό της ιστοσελίδας μας, στο «Ημερολόγιο Καραντίνας». Ευχαριστούμε πολύ τον προπονητή του Αερωπού Έδεσσας για την συμμετοχή του.


«Τετάρτη  1 Απριλίου 2020,

Είναι ο φόβος καταστάσεων και συναισθημάτων άγνωστων για τους περισσότερους από εμάς.
Είναι η ησυχία που μας «αφυπνίζει» όλους όσοι έχουμε μάθει να «κοιμόμαστε» με τον θόρυβο της καθημερινότητάς μας.
Είναι οι προεκτάσεις που μπορεί να πάρει όλο αυτό στη ζωή μας.
Είναι…   είναι…   είναι…
Είναι αμέτρητα τα είναι, που μας προβληματίζουν…
Η διασφάλιση της υγείας μας και των συνανθρώπων μας είναι το ύψιστο και ταυτόχρονα το ελάχιστο καθήκον, που έχουμε απέναντι  και  σε αυτή την κρίση, που καλούμαστε να βιώσουμε.
Η γενιά μου γνωρίζει από κρίσεις, έχει μεγαλώσει και σκληραγωγηθεί μέσα από αυτές, μάθαμε να κοιτάμε τις δυσκολίες στα μάτια και τίποτα να μην μάς χαρίζεται.
Αυτή η κρίση είναι διαφορετική,  στην παρούσα φάση κάνουμε μόνο υπομονή – μένουμε σπίτι, όχι απλά για να επιστρέψουμε στη καθημερινότητα. Η καθημερινότητά μας θα έχει δοκιμαστεί, θα είναι δυσκολότερη και πιο επώδυνη σε πολλούς τομείς. Το πρωταρχικό συστατικό, όμως, για να αγωνιστούμε και πάλι, είναι η διατήρηση της ΥΓΕΙΑΣ μας.
Αξιοποιούμε την ευκαιρία και συστηνόμαστε ξανά στον εαυτό μας, αναθεωρούμε αξίες και προτεραιότητες της ζωής, που δεν είχαμε, ίσως, την δυνατότητα με την ένταση της καθημερινότητας να αξιολογήσουμε σωστά. Γινόμαστε καλύτεροι…
Όταν χάνονται τα πλούτη, τίποτα δεν έχει χαθεί. Όταν χάνεται η υγεία και ο χαρακτήρας μας, όλα έχουν χαθεί.
Εύχομαι υγεία, ευημερία και ψυχική ηρεμία.
Καλή αντάμωση στα… γήπεδα!».

No comments