Τέλος εποχής για τον θρύλο Άρπαντ Στέρμπικ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τέλος εποχής για τον θρύλο Άρπαντ Στέρμπικ



Την απόφαση του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, γνωστοποίησε ο σπουδαίος τερματοφύλακας, Άρπαντ Στέρμπικ. Ο αθλητής της Βέζπρεμ παραδέχθηκε ότι η παύση των αθλητικών υποχρεώσεων λόγω του κορωνοϊού, θα τον δυσκολέψει να επιστρέψει στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης και κατ΄ επέκταση αναγκάζεται να πει «αντίο» στα γήπεδα.

Ο 41χρονος τερματοφύλακας ξεκίνησε την καριέρα του στην σέρβικη Γιούγκοβιτς και… μετακόμισε στην Ουγγαρία το 2001,όπου αγωνίστηκε με τη φανέλα της Βέζπρεμ. Έπαιξε επίσης σε Ρεάλ Θιουδάδ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Βαρντάρ πριν επιστρέψει στη Βέζπρεμ το 2018.
Το πλούσιο παλμαρέ του, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ, δεκατέσσερα πρωταθλήματα, εννιά κύπελλα και ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα με την εθνική Ισπανίας.

Οι δηλώσεις του Στέρμπικ για την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση:

«Είναι μια δύσκολη επιλογή και μάλλον το παιχνίδι κόντρα στην Ταταμπάνια ήταν και το τελευταίο μου. Θα ήταν δύσκολο για μένα να επανέλθω στην επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση, σε αυτή την ηλικία, μετά από μία τόσο μεγάλη παύση. Λυπάμαι που δεν θα παίξω, για παράδειγμα, στο επόμενο  Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά υπό αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατον».

No comments