Οριστικό "φινάλε" στη Δανία, πρωταθλήτρια η Άαλμποργκ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οριστικό "φινάλε" στη Δανία, πρωταθλήτρια η Άαλμποργκ


Η Ομοσπονδία χάντμπολ της Δανίας γνωστοποίησε την απόφασή της να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της χώρας. Σύμφωνα με την ετυμηγορία της διοργανώτριας αρχής, πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Άαλμποργκ, η οποία εξασφάλισε και την παρουσία της στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Οι GOG, Χόλστεμπρο και Μπιέρινγκμπρο- Σίλκεμποργκ πήραν το εισιτήριο για τη νέα διοργάνωση, European Handball League. Η ομάδα της Νόρτζελαντ υποβιβάστηκε, ενώ στην πρώτη κατηγορία ανέβηκε η Ρίνγκστεντ.

Στις γυναίκες, πρωταθλήτρια στέφθηκε η Έσμπιεργκ,  ενώ η Άαλμποργκ από την ερχόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στην Α2 . Ο σύλλογος της Βέντισελ προβιβάζεται στην πρώτη κατηγορία.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της χώρας, Περ Μπέρτελσεν, ανέφερε ότι η διοργανώτρια αρχή, λαμβάνοντας υπόψιν τις συνθήκες, αναγκάστηκε να υλοποιήσει το χειρότερο δυνατό σενάριο, δηλαδή τη διακοπή των πρωταθλημάτων. Χαρακτηριστικά υποστήριξε:

"Δεν είναι μυστικό. ότι αυτό το σενάριο είναι το χειρότερο δυνατό που θα μπορούσε να συμβεί στο  χάντμπολ της χώρας. Λυπάμαι πολύ που έπρεπε να λάβουμε αυτήν την απόφαση, αλλά δυστυχώς είναι η μοναδική, δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε".

No comments