΄΄ Τι ήθελα και στο έδεσα το πόδι...΄΄ . Γκουλέ και Γεωργίου μας χάρισαν, με μοναδικό ήθος, ένα εξαιρετικό fair play - greekhandball.com

Τελευταία νέα

΄΄ Τι ήθελα και στο έδεσα το πόδι...΄΄ . Γκουλέ και Γεωργίου μας χάρισαν, με μοναδικό ήθος, ένα εξαιρετικό fair play


΄΄ Εάν ήξερα ότι θα μας έβαζες 9 γκολ, μάλλον δεν θα έπρεπε να σου δέσω το πόδι...΄΄ είπε, με  χαμόγελο στο στόμα, ο Εριόν Γκουλέ της Νέας Ιωνίας στον Κανέλλο Γεωργίου της Ακαδημίας των Σπορ, μετά τον ισόπαλο ( με 25-25 ) αγώνα  ανάμεσα στις δύο ομάδες στην Πάτρα, με καλύτερο παίκτη και πρώτο σκόρερ τον Γεωργίου, ο οποίος σημείωσε 9 τέρματα.
Και αμέσως μετά  ξέσπασαν σε γέλια και οι δύο, αγκαλιάσθηκαν και πρόσφεραν στον αθλητισμό μία πραγματικά όμορφη εικόνα, από εκείνες που σου δίνουν δύναμη ώστε να μένεις σε έναν χώρο με απίστευτη φθορά αλλά και συγκλονιστικές όσο και συγκινητικές στιγμές, για τις οποίες...αξίζει ο κόπος.
Η φωτογραφία τραβήχθηκε πριν από το παιχνίδι, με τον αθλητή της Νέας Ιωνίας Γκουλέ να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως φυσιοθεραπευτής στο επάγγελμα, στον αντίπαλο του, Γεωργίου που υπέφερε από διάστρεμμα, δοκίμασε αρχικά στην προθέρμανση, αλλά, στη συνέχεια κάθισε στον πάγκο, εμφανώς στεναχωρημένος, γιατί τον ενοχλούσε το πόδι του και έμεινε με απλανές βλέμμα να κοιτά τους παίκτες που έκαναν ζέσταμα.
Ο Γκουλέ τον είδε, τον ρώτησε τι έχει και στη συνέχεια τον ΄΄ ετοίμασε΄΄ εκείνος, δένοντας του κατάλληλα τον αστράγαλο, ώστε να μην χάσει το ματς,  στο οποίο εντέλει αποδείχθηκε καθοριστικός.       
Ο προπονητής της  Ακαδημίας των Σπορ Πάτρας  Γιάννης Παπαγιαννόπουλος, που είχε την έμπνευση και τράβηξε την φωτογραφία, σχολίασε  σχετικά:
΄΄ Αυτό είναι το καλύτερο fair play που έχω δεί μέχρι σήμερα στο άθλημα μας για την φετινή χρονιά. Οι αθλητές των διαγωνιζόμενων  ομάδων εκτός των 60 λεπτών που αγωνίζονται αντίπαλοι είναι και φίλοι μεταξύ τους  και οι διαφορές τους στους αγώνες είναι μόνον ότι  αγωνίζονται με διαφορετικά χρώματα φανέλας. Για μένα αυτή η φωτογραφία εάν μπορούσε να μιλήσει θα έλεγε πάρα πολλά  και   δίνει  αρκετά μηνύματα σε  όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό με οποιαδήποτε ιδιότητα. Ίσως είναι η καλύτερη κίνηση για βραβείο fair play ΄΄. .
Το greekhandball.com πάντα επικροτεί και αναδεικνύει τέτοιες ενέργειες, θεωρώντας φυσικά ότι θα πρέπει ο ίδιος σεβασμός και η ίδια αλληλεγγύη να επιδεικνύεται πάντα προς όλους, ανεξαιρέτως, τους συντελεστές του παιχνιδιού, αρχή με την οποία είμαστε βέβαιοι ότι συμφωνούν όλοι.
Αλλωστε, δίχως αθλητές, διαιτητές, προπονητές δεν υπάρχει αγώνας.
.

No comments