Ο γενικός αρχηγός του Άρη Νικαίας, Βαγγέλης Κουρεντζής, που έχει ζήσει 30 χρόνια στην Ιταλία και έχει Ιταλίδα σύζυγο, περιγράφει στο greekhandball.com την κατάσταση στη γειτονική χώρα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο γενικός αρχηγός του Άρη Νικαίας, Βαγγέλης Κουρεντζής, που έχει ζήσει 30 χρόνια στην Ιταλία και έχει Ιταλίδα σύζυγο, περιγράφει στο greekhandball.com την κατάσταση στη γειτονική χώρα



Στιγμές, που περνούν στην ιστορία βιώνει η υφήλιος, λόγω του κορονοϊού. Η Ιταλία, μία από τις χώρες, οι οποίες έχουν πληγεί σημαντικά, μετρά, προς το παρόν, σχεδόν 28.000 κρούσματα και περίπου 2.100 νεκρούς.
Ο γενικός αρχηγός του Άρη Νικαίας, Βαγγέλης Κουρεντζής, έχει ζήσει 30 χρόνια στην γειτονική χώρα, Ιταλία και η σύζυγός του είναι Ιταλίδα. Πρόκειται για άνθρωπο με υψηλό ήθος και πνεύμα, ο οποίος μιλά, επίσης, ιταλικά και παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις στην Ιταλία. Εκεί βρίσκεται εδώ και ημέρες η γυναίκα του, για οικογενειακούς λόγους, οι οποίοι, πάντως, δεν συνδέονται με τον ιό.



Το greekhandball.com επικοινώνησε με τον κ. Κουρεντζή, ο οποίος μάς μετέφερε την εικόνα από την Ιταλία και δη από το Ούντινε (σ.σ. ανήκει στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, είναι πάνω από την Βενετία), όπου βρίσκεται η σύζυγός του, Τιτσιάνα.
«Πλην των φαρμακείων και των σούπερ μάρκετ, όλα τα υπόλοιπα είναι κλειστά. Μονάχα με άδεια, την οποία εξασφαλίζει κανείς, ηλεκτρονικά, από το Υπουργείο Εσωτερικών, μπορεί να κινηθεί κάποιος. Θα πρέπει, εφόσον τού χορηγηθεί, να την έχει μαζί του και να την επιδείξει, εάν τού ζητηθεί. Η αστυνομία κάνει συνεχώς περιπολίες στους δρόμους και οι παραβάτες τιμωρούνται», δήλωσε στην ιστοσελίδα μας ο κ. Κουρεντζής, ο οποίος γνώρισε την γυναίκα του στην Τεργέστη, στην οποία ζούσε, πριν μετακινηθεί μαζί της στη Μπολόνια.   



Ο κ. Κουρεντζής τόνισε, επιπλέον, στο greekhandball.com σχετικά με την κατάσταση στην Ιταλία: «Οι άνθρωποι αγωνιούν, φοβούνται και έχουν, πλέον, πειθαρχήσει στις οδηγίες της κυβέρνησης. Οι αρμόδιες αρχές περνούν με οχήματα από τις γειτονιές και με ντουντούκες καλούν τον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί παίζουν ανά 10-15 λεπτά το μήνυμα «μείνετε σπίτι». Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες, που εξυπηρετούν τον κόσμο και έτσι υπάρχει η δυνατότητα να διανείμουν στα σπίτια τα απαραίτητα. Η χαλαρότητα του πρώτου καιρού έχει μετατραπεί σε αυστηρότητα».
Ο ίδιος ξεκίνησε να σπουδάζει Ιατρική, στην Ιταλία, όμως κατέληξε στην επιστήμη της Ψυχολογίας. Ο ένας από τους δύο γιους του, ο Νάσος, έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και εργάζεται ως νοσηλευτής, στο Metropolitan (ο δεύτερος γιος, ο Ανδρέας ολοκληρώνει την φοίτησή του στο τμήμα Στατιστικής της ΑΣΟΕΕ). «Πρόβλημα υπάρχει ακόμα και με τις ταφές, δεν γίνονται κηδείες, γεγονός που είναι λυπηρό, αλλά δυστυχώς επιβάλλεται, εξαιτίας των ιδιαίτερων περιστάσεων», υπογράμμισε, τέλος, ο κ. Κουρεντζής.   

No comments