Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης που, παρά τον ιό, συνεχίζει να παίζει χάντμπολ, 2.500 χιλιόμετρα από την πατρίδα του - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης που, παρά τον ιό, συνεχίζει να παίζει χάντμπολ, 2.500 χιλιόμετρα από την πατρίδα του


Ο Γουϊλλιαμ Ακαμπρέ, Χρυσός Ολυμπιονίκης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Πρωταθλητής Ευρώπης και Πρωταθλητής Γαλλίας, ετοιμάζεται να γιορτάσει στα γήπεδα της Λευκορωσίας τα 32α γενέθλια του.
Η περίπτωση των Λευκορώσων είναι μοναδική. Συνεχίζουν και παίζουν χάντμπολ, στο επίπεδο του εθνικού πρωταθλήματος τους, παρά την εξάπλωση του ιού.
Γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός ( ο Europe 1 ) έκανε αφιέρωμα στον Ακαμπρέ, που συνεχίζει να αγωνίζεται, 2.500 χιλιόμετρα ανατολικά από την πατρίδα του.
Ο Ακαμπρέ παίζει στην Μέσκοφ Μπρεστ, σε αγώνες που πραγματοποιούνται μπροστά σε κοινό.
Η Λευκορωσία έχει κλείσει τα σύνορα της, αλλά, στο εσωτερικό της χώρας δεν επικρατεί καραντίνα.
΄΄ Εως τώρα έχουν εντοπισθεί λιγότερα από 30 θετικά δείγματα και έτσι δεν υπάρχει πανικός στα μαγαζιά, τα εστιατόρια είναι ανοιχτά, η ζωή συνεχίζεται κανονικά΄΄ λέει ο Ακαμπρέ, που προσθέτει : ΄΄  Εμείς συνεχίζουμε να προπονούμαστε κανονικά κάθε ημέρα και να παίζουμε τους αγώνες μας, αν και έχει ξεκινήσει μία κουβέντα για αναβολή του πρωταθλήματος, ωστόσο, τίποτα δεν έχει ακόμα αποφασισθεί. Είμαι επαγγελματίας, εργαζόμενος στον σύλλογο μου, έχω υποχρεώσεις, έτσι και αλλιώς, όλοι είναι σε καραντίνα στην Γαλλία, πως να γυρίσω σπίτι. Η οικογένεια μου, όλοι όσοι αγαπώ είναι στο σπίτι. Μιλώ συνέχεια μαζί τους. Εχω μία σχετικά φυσιολογική ζωή στη Λευκορωσία, νομίζω ότι είμαι καλύτερα στη γωνία μου, κάπως απομονωμένος. Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία είναι πιο τουριστικές χώρες σε σχέση με την Λευκορωσία και εκεί υπάρχουν πιο πολλές περιπτώσεις του ιού. Εδώ, προς το παρόν, αν και οι άνθρωποι συζητούν πολύ για τον ιό, όλοι προσπαθούν να απολυμαίνουν τα χέρια τους, πολλοί φορούν μάσκες, η ζωή είναι πολύ πιο ειρηνική΄΄.
Ο πρώην παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν παίρνει τα δικά του μέτρα προστασίας : ΄΄ Πλένω συχνά τα χέρια μου, προσέχω που πηγαίνω, προσπαθώ να αποφύγω τα γυμναστήρια αλλά και μέρη με επαφή με πολλές μηχανές και συναλλαγές, περιορίζω και αποκλείω ορισμένα πράγματα, προφυλάσσω τον εαυτό μου΄΄. 



No comments