Επική πρόκριση της ΑΕΚ στους "8" του Τσάλεντζ Καπ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Επική πρόκριση της ΑΕΚ στους "8" του Τσάλεντζ Καπ!


Μεγάλη πρόκριση της ΑΕΚ μέσα στη Νορβηγία η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Ντράμεν (27-27), ωστόσο σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού στο ΟΑΚΑ (33-31), εξασφάλισε την πρόκρισή της, στις 8 καλύτερες ομάδες του Τσάλεντζ Καπ.
H AEK μπήκε δυνατά στο πρώτο μέρος και ο Χιμένεθ έδωσε στην «Ένωση» προβάδισμα δύο τερμάτων (3-5), λίγο πριν συμπληρωθούν επτά λεπτά αγώνα . Η Ντράμεν κατάφερε να ισοφαρίσει στο δωδέκατο λεπτό με τον Χόργκεν σε 5-5 και από εκεί και έπειτα, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι- χέρι στο σκορ. Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια, ανέκτησε το προβάδισμα των δύο τερμάτων που είχε, χάρη στο γκολ του Αραμπατζή στο εικοστό δεύτερο λεπτό. Παρ΄ όλα αυτά, η νορβηγική ομάδα μπήκε προηγούμενη στα αποδυτήρια με 13-12, εκμεταλλευόμενη τα τέσσερα χαμένα πέναλτι των "κιτρινόμαυρων", αλλά και την αδυναμία τους να σκοράρουν με παίκτη παραπάνω.
Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 17-14 στο τριακοστό τέταρτο λεπτό, όμως η ΑΕΚ, χάρη στο γκολ του Γιάκομπσεν ισοφάρισε σε 20-20. Η Ντράμεν προηγήθηκε με τρία γκολ στο πεντηκοστό έβδομο λεπτό. Ωστόσο το φινάλε ήταν "χιτσκοκικό", με την "Ένωση" να διατηρεί τελικά την ψυχραιμία της και τα  τα κρίσιμα γκολ του Γιάκομπσεν και του Αραμπατζή, έδωσαν την επική πρόκριση στην ΑΕΚ.
Μετά την κόρνα της λήξης, φίλαθλοι και παίκτες έγιναν ένα στον αγωνιστικό χώρο, πανηγυρίζοντας την"χρυσή" ισοπαλία.

Πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ, αναδείχθηκε ο Αραμπατζής με 7 τέρματα, ενώ για τους ηττημένους, ο Χόργκεν σημείωσε 10. Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν και οι δύο τερματοφύλακες των ομάδων, Κοσάνοβιτς και Μπεχ.

ΝΤΡΑΜΕΝ: Άλμπεργκ, Μπεχ, Μπόιλεσεν, Χάνσεν 4, Χέιερεν, Χόργκεν 10, Χίκερουντ 2, Λάρχολμ 4, Λιλέλιεν, Όλαφσον 2, Πέντερσεν, Ράσταντ-Χόελ 3, Ρόμσας, Θόρσμπαϊ 2, Βαγκ

ΑΕΚ: Αραμπατζής 7, Άρσιτς, Κριτσιοτόιου 1, Δομπρής 2, Γιόσμου, Γιάκομπσεν 4, Κεδέρης, Κοσάνοβιτς, Μωραΐτης, Φλορίδο 1, Μυλωνάς 5, Νικολαΐδης, Παπαδιονυσίου 1, Πλάθα 3, Ζαμπούνης 1, Χόγκας 2

Δίλεπτα: 5-1. Πέναλτι: 1/1- 2/6

No comments