Αναβιώνει ο τελικός του 2018 για την ΑΕΚ, που θα αντιμετωπίσει την Ποτάισα Τούρντα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αναβιώνει ο τελικός του 2018 για την ΑΕΚ, που θα αντιμετωπίσει την Ποτάισα Τούρντα



Ο τελικός (διπλά παιχνίδια) του Τσάλεντζ Καπ, της σεζόν 2017-2018, αναβιώνει για την ΑΕΚ, η οποία κληρώθηκε, στη φάση των «8» του θεσμού, με την ρουμανική, Ποτάισα Τούρντα, κατά την διαδικασία, που έλαβε χώρα σήμερα (18/02), στις 12:00, στη Βιέννη (Αυστρία).
Η κλήρωση δεν ήταν ευνοϊκή για την Ένωση, η οποία, αν είχε την δυνατότητα να επιλέξει αντίπαλο, σίγουρα θα ήθελε να αποφύγει τις δύο ομάδες από τη Ρουμανία, Ποτάισα Τούρντα, CSM Βουκουρεστίου (σ.σ. κατέκτησε το Τσάλεντζ Καπ την τελευταία αγωνιστική περίοδο). Πρόκειται, άλλωστε, για ισχυρούς αντιπάλους, χωρίς βέβαια να υποβαθμίζονται οι υπόλοιπες ομάδες, αφού όλες όσες συνεχίζουν να μετέχουν στη διοργάνωση είναι δυνατές.
Οι προημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 21-22/03 και στις 28-29/03. Ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τους Ρουμάνους, στο πρώτο παιχνίδι και εκτός έδρας στο δεύτερο.
Στον τελικό του Μαΐου 2018, η ΑΕΚ είχε χάσει το τρόπαιο από την Ποτάισα Τούρντα, καθώς ηττήθηκε, στο πρώτο ματς, εκτός έδρας, με 33-22, ενώ στο δεύτερο, εντός έδρας, επικράτησε με 27-26, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, ώστε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Τσάλεντζ Καπ.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια, στη φάση των «8», είναι τα ακόλουθα:

Bίκτορ - CSM Βουκουρεστίου
Κάρβινα - Ντούκλα Πράγας
Χάλντεν Τοπχάντμπολ - Βάλουρ

Πραγματοποιήθηκε, ακόμα, η κλήρωση για τα ημιτελικά (25-26/04 και 02-03/05) του θεσμού. Εκεί, η ΑΕΚ, εφόσον προκριθεί, θα αντιμετωπίσει μία εκ των Χάλντεν Τοπχάντμπολ - Βάλουρ. Αναλυτικά:

Νικητής 4ου ζευγαριού (Χάλντεν Τοπχάντμπολ - Βάλουρ) - Νικητής 3ου ζευγαριού (ΑΕΚ - Ποτάισα Τούρντα)

Νικητής 2ου ζευγαριού (Κάρβινα - Ντούκλα Πράγα) - Νικητής 1ου ζευγαριού (Βίκτορ - CSM Βουκουρέστι)

No comments