Σεμινάρια χάντμπολ σε σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σεμινάρια χάντμπολ σε σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης


Ένας από τους διαχρονικούς και βασικούς αναπτυξιακούς στόχους του αθλήματος, είναι η μεγαλύτερη και συχνότερη παρουσία στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιάς Εκπαίδευσης. Σε αυτή την κατεύθυνση, από τις αρχές του έτους υλοποιείται ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, όπου οι Εκπαιδευτικοί της Φυσικής Αγωγής γνωρίζουν το άθλημα και για λίγη ώρα γίνονται οι ίδιοι χαντμπολίστες και χαντμπολίστριες.

Μέσα από ειδικά σεμινάρια σε σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης, οι Εκπαιδευτικοί της Φυσικής Αγωγής γνωρίζουν με βιωματικό τρόπο το χάντμπολ. Πέρα από τους κανονισμούς μαθαίνουν τη μεθοδολογία της προπόνησης και τροποποιημένα παιχνίδια, ώστε να βοηθήσουν με τη σειρά τους τους μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το άθλημα.

H συγκεκριμένη δράση ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ11, δρος Όλγας Βασιλειάδου και του αναπτυξιακού συνεργάτη της ΟΧΕ, Βασίλη Βαρδή. Άμεση ήταν η ανταπόκριση της ΕΣΧΘ και η στελέχωση των σεμιναρίων από τους αναπτυξιακούς προπονητές της ΟΧΕ, Στέλιο Σεϊρεκίδη, Δημήτρη Μασλαρινό, καθώς και τους Τριαντάφυλλο Χριστοδουλίδη και Γιάννη Μεϊμαρίδη.

Έως τώρα η ανταπόκριση των Εκπαιδευτικών είναι εξαιρετική και τα σεμινάρια χαρακτηρίζονται από μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμό.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί σεμινάρια στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης, στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, στο ΔΕΛΑΣΑΛ και ακολουθούν τα σεμινάρια στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων (21 Ιανουαρίου), στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά (22 Ιανουαρίου) και στο 1ο Γυμνάσιο Σίνδου (24 Ιανουαρίου).

Αναμφίβολα, μέσα από αυτές τις δράσεις μπορούν να δημιουργηθούν νέοι πυρήνες για το άθλημα, σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης και να διευρυνθεί η αθλητική δεξαμενή ακόμη και με τη δημιουργία νέων συλλόγων.





Πηγή: https://thesshand.gr/



No comments