Κύπελλο Ανδρών: Η προϊστορία του ΑΕΚ- Ολυμπιακός - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Κύπελλο Ανδρών: Η προϊστορία του ΑΕΚ- Ολυμπιακός


Η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε (29/1, 19:00)  τον Ολυμπιακό, στον επαναληπτικό αγώνα των ημιτελικών του Κυπέλλου Ανδρών. Αυτή θα είναι και η τέταρτη φορά που οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες στα πλαίσια του θεσμού του Κυπέλλου. Η προϊστορία είναι υπέρ των «ερυθρόλευκων» καθώς σε τρία παιχνίδια έχουν πανηγυρίσει δύο φορές τη νίκη, ενώ η «Ένωση» μία.

Η μοναδική νίκη της ΑΕΚ ήταν αυτή του πρώτου επαναληπτικού, που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα, στο κλειστό του Ρέντη «Μ.Μερκούρη» με σκορ 26- 23. Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Αραμπατζής με 9 γκολ.

Την αγωνιστική σεζόν 2018/19, οι δύο σύλλογοι «μονομάχησαν» στον τελικό του θεσμού, στην Πάτρα, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στην κατάκτηση του τροπαίου με χαρακτηριστική ευκολία. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε σε 23-13, με τον Δημήτρη Τζηρά να πραγματοποιεί εκπληκτική εμφάνιση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του παιχνιδιού, καταφέρνοντας να σκοράρει 10 φορές.

Τέλος, την αγωνιστική περίοδο 2017/2018, οι «Πειραιώτες» είχαν επικρατήσει με σκορ 26-18, για τη φάση των προημιτελικών, στο κλειστό του Ρέντη, παίρνοντας το εισιτήριο για το φάιναλ φορ. Πρώτοι σκόρερ του παιχνιδιού ήταν οι Τζηράς και Χόγκας (αμφότεροι σκόραραν από 6 γκολ). Μάλιστα εκείνη τη χρονιά, έφτασαν μέχρι το τέλος του... δρόμου, αφού στον μεγάλο τελικό, έκαμψαν την αντίσταση του Δούκα με 26-22.

Σημειώνεται, ότι ο αποψινός (29/1) αγώνας θα είναι και ο πρώτος στον οποίο η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στην έδρα της για τον θεσμό του Κυπέλλου. Αναφορικά με τους πρώτους σκόρερς στις μεταξύ τους "συναντήσεις" ,  στην κορυφή με τα περισσότερα τέρματα από πλευράς «Ένωσης» βρίσκονται οι Γιάκοπσεν και Αραμπατζής (9) και από πλευράς «ερυθρολεύκων» ο Τζηράς (19).

No comments