Η ΟΧΕ απέφυγε τον διασυρμό στο Κύπελλο Γυναικών, με τις προσθήκες των Πυλαία, Μέγα Αλέξανδρου Γιαννιτσών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η ΟΧΕ απέφυγε τον διασυρμό στο Κύπελλο Γυναικών, με τις προσθήκες των Πυλαία, Μέγα Αλέξανδρου Γιαννιτσών



Μπροστά στον κίνδυνο της διαπόμπευσης, η ΟΧΕ κινητοποίησε ομάδες και έσωσε, σε συνεργασία με εκείνες, ό, τι είχε απομείνει να σωθεί στο Κύπελλο Γυναικών. 
Τόσο η Πυλαία, όσο και ο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών θα λάβουν, τελικά, μέρος στον θεσμό του Κυπέλλου, καθώς η ελληνική Ομοσπονδία ενεργοποιήθηκε και έπεισε τα δύο σωματεία να συμμετάσχουν, με σκοπό να αποφευχθεί ο εξευτελισμός της διοργάνωσης και αντί για 6 ομάδες να γίνει κλήρωση με 8. Έτσι, στις 6, που είχαν απομείνει, προστέθηκαν η Πυλαία και ο Μέγας Αλέξανδρος.
Η Ομοσπονδία, λοιπόν, έδρασε, έπειτα και από την πίεση που άσκησε το greekhandball.com (δείτε εδώ), με σκοπό να αποφευχθεί ο διασυρμός. Ήρθε η ίδια σε επαφή με τα σωματεία και κατάφερε να αποσπάσει θετική απάντηση.
«Η καλή θέλησή μας είναι το κίνητρο για την συμμετοχή μας. Δεν θα πρέπει να αναδεικνύουμε τα προβλήματα, αλλά να βρίσκουμε λύσεις. Δεν θέλουμε να τιμωρούμε και να επιπλήττουμε», σχολίασε στην ιστοσελίδα μας ο Πρόεδρος της Πυλαίας, Μιχάλης Αντωνιάδης, με τον οποίο επικοινωνήσαμε. Πρόσθεσε, επιπλέον: «Εμείς αγαπάμε το χάντμπολ, γι' αυτό λάβαμε, τελικά, μέρος στον θεσμό. Παρ' όλα αυτά, η Ομοσπονδία θα πρέπει να στηρίζει τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες των ομάδων και γενικότερα, να στηρίζει τα σωματεία».
Στο ερώτημά μας, πώς η Πυλαία ανταπεξήλθε τώρα, που η σεζόν κυλάει, στις οικονομικές δυσκολίες, ενώ το καλοκαίρι αδυνατούσε, μάς είπε: «Το καλοκαίρι δεν θέλαμε να επιβαρύνουμε τον προϋπολογισμό μας. Και τώρα, βέβαια, τον επιβαρύνουμε, αλλά, όπως προανέφερα, υπάρχει καλή θέληση για το καλό του αθλήματος. Ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, μπροστά στην κατάσταση, που είχε δημιουργηθεί».
Από την άλλη, παρά τις προσπάθειές μας, δεν πετύχαμε να συνομιλήσουμε με τον Πρόεδρο του Μέγα Αλέξανδρου Γιαννιτσών, Πυθαγόρα Δημητριάδη, που είναι υπεύθυνος για τέτοιου είδους θέματα. Όμως, ανεπίσημα, μάς τονίστηκε από άτομο, επίσης εντός της ομάδας, η ακόλουθη φράση: «Δεν ξέραμε ότι τον Αύγουστο είχε βγει προκήρυξη, κάναμε λάθος και χάσαμε την προθεσμία. Έτσι, δεν δηλωθήκαμε στο Κύπελλο. Ωστόσο, το κάναμε τώρα». 
Όσον αφορά στα διαδικαστικά, αύριο (03/12) θα γίνει στις 13:30 η κλήρωση με τις ομάδες: ΠΑΟΚ, Νέα Ιωνία, Αναγέννηση Άρτας Φέτα Ήπειρος, Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών, ΓΑΣ Καματερού, Πυλαία, Βέροια 2017, Πανόραμα Honda.
Στις 21-22/12/19 θα διεξαχθούν τα προημιτελικά και στις 22/01/20 τα ημιτελικά, με νοκ άουτ παιχνίδια. Ο τελικός θα γίνει στις 08-09/02/20.

No comments