Το alter ego της Βαρντάρ βρίσκεται πέρα από τον Ατλαντικό και ονομάζεται... Βαρντάρ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το alter ego της Βαρντάρ βρίσκεται πέρα από τον Ατλαντικό και ονομάζεται... Βαρντάρ




Δίδυμο... αδελφάκι έχει η Βαρντάρ, όχι στη Βόρεια Μακεδονία ή μέσα στην Ευρώπη, αλλά στην άλλη άκρη του κόσμου και δη στο Μεξικό! Στο βόρειο τμήμα της χώρας, στην πόλη Μοντερέι, υπάρχει ομάδα, που ονομάζεται Βαρντάρ και έχει τα ίδια χρώματα και σχεδόν το ίδιο σήμα με την ομάδα των Σκοπίων.
Η Βαρντάρ του Μεξικού ιδρύθηκε λίγους μήνες αφού η... αυθεντική Βαρντάρ κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ, για πρώτη φορά στην ιστορία της (Ιούνιος 2017). «Το γεγονός μας ενέπνευσε. Όταν η ομάδα κατέκτησε το τρόπαιο, έγινε πιο δημοφιλής σ' εμάς και έτσι μάθαμε περισσότερα για εκείνη. Ερωτευτήκαμε την Βαρντάρ και αυτός ήταν ο λόγος, που αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το δικό μας κλαμπ», σχολίασε ο Χοσέ Μάτα Γκόμεζ, ο συνιδρυτής και διαχειριστής της Βαρντάρ του Μεξικού.
Η ομάδα από την Λατινική Αμερική μετέχει στην πρώτη κατηγορία του ανδρικού χάντμπολ του Μεξικού, αλλά σχεδιάζει να δημιουργήσει και άλλες ανδρικές ομάδες, καθώς και γυναικείες, όπως και αναπτυξιακά τμήματα. Γενικά, πάντως, το χάντμπολ δεν είναι διαδεδομένο, ως άθλημα, στο Μεξικό, όμως κερδίζει, σταθερά, φίλους, καθώς αναπτύσσεται.

No comments