Ο Νορβηγός του Παναθηναϊκού, Αρνε Ντόκκεν, ο άνθρωπος που είναι πίσω από την ΄΄άνοιξη΄΄ της Ντράμμεν λέει στο greekhandball.com : ΄΄ Δεν είχα σχέση με το χαντμπολ΄΄ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Νορβηγός του Παναθηναϊκού, Αρνε Ντόκκεν, ο άνθρωπος που είναι πίσω από την ΄΄άνοιξη΄΄ της Ντράμμεν λέει στο greekhandball.com : ΄΄ Δεν είχα σχέση με το χαντμπολ΄΄



Ο 64χρονος Νορβηγός άσος του ποδοσφαίρου Αρνε Ντόκκεν θα αντιμετωπίσει, σε ακόμα μία σύγκρουση στην καριέρα του, την ΑΕΚ.
Αυτή την φορά, ως Γενικός Διευθυντής της Ντράμμεν, με την οποία κληρώθηκε η Ενωση στο EHF Challenge Cup !!
Ο Ντόκκεν ( με τον οποίο μίλησα ξανά μετά από 35 χρόνια ) αφού  πρώτα...σταματήσαμε να γελάμε καθώς του θύμισα το σκηνικό μία χιονισμένη Κυριακή στη Λεωφόρο, το 1981 ( Σ.Σ. τότε εργαζόμουν στην Αθλητική Ηχώ ),  μετά από αγώνα του Παναθηναϊκού -όταν είχε...ξεχάσει που είχε παρκάρει το αυτοκίνητο του και ψάχναμε και οι δυό μαζί να το βρούμε, έχοντας λάθος διεύθυνση στο χαρτάκι που είχε πάρει από μία κυρία με ψιλικατζίδικο πίσω από την Θύρα 13- ήταν απολαυστικός όσο και ξεκάθαρος στη συνέντευξη που έδωσε στο greekhandball.com  :


--Πως και αποφάσισες να ασχοληθείς με το χαντμπολ ; 
--Δεν είχα σχέση με αυτό το άθλημα, όμως, μπορώ να διαβεβαιώσω όλους ότι το ποδόσφαιρο διοικείται όπως και το χαντμπολ. Είναι σχεδόν το ίδιο. Δεν έχουν διαφορές. Γενικά, όταν γνωρίζεις από αθλητισμό και ειδικά από ομαδικά αθλήματα, όλα είναι τα ίδια, όταν ξέρεις να διοικείς ή να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου ως επαγγελματίας. Αρκεί να είσαι καλός επαγγελματίας. Με εμπιστεύθηκαν και είμαι εδώ. Αυτό είναι όλο. 
--Από πότε είσαι στην Ντράμμεν ;
--Εδώ και 3 χρόνια. Ηλθα ως επαγγελματίας. Ως Γενικός Διευθυντής. Αυτή είναι η δουλειά μου. Τον ίδιο ρόλο είχα και στην Ρόζενμποργκ και στην Σάντερφιορντ, όπως και αλλού στο ποδόσφαιρο. Και πλέον, είμαι Διευθύνων Σύμβουλος στην Ντράμμεν. Με κάλεσαν οι φίλοι μου και πήγα. Γεννήθηκα και ζώ στο Ντράμμεν, το σπίτι μου είναι σε απόσταση 10 λεπτών από το γήπεδο. Ξέρω ότι στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η Ντράμμεν ήταν πρωταγωνίστρια. Μπήκε σε κρίση στη συνέχεια, όμως, τώρα θεωρώ ότι έχουμε βρεθεί και πάλι σε καλή κατάσταση και μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι από την δουλειά μας. Και υπερήφανοι για την πρόοδο και τα αποτελέσματα.       
Ο Αρνε ξεκίνησε την καριέρα του από την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα Ασσίντεν, καθώς είναι γέννημα-θρέμμα της πόλης του Ντράμμεν.
Την τριετία 1981-1984 έπαιξε στην Ελλάδα με τον Παναθηναϊκό και τον Απόλλωνα Αθηνών.
Ποτέ σε αυτό το διάστημα δεν νίκησε την ΑΕΚ.
Ομως, θυμάται πολύ καλά τα ματς με ΑΕΚ και Ολυμπιακό.
΄΄ Ηταν μεγάλα παιχνίδια, με καταπληκτική ατμόσφαιρα, όμορφα χρόνια, ωραίες εικόνες και εμπειρίες΄΄ μας είπε ο Αρνε.



Οι γιοί του Κέννεθ και Βέγκαρντ έγιναν ποδοσφαιριστές, ωστόσο, αγωνίσθηκαν μόνο σε ομάδες της Νορβηγίας. Ο Κένεθ έγινε προπονητής και τώρα δουλεύει στη δεύτερη κατηγορία ενώ ο Βέγκαρντ εργάζεται σε εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.
Τον ρώτησα, πως αντιμετωπίζει την κλήρωση με την ΑΕΚ.
΄΄ Είμαι ικανοποιημένος. Αποφύγαμε την Μαδέϊρα, τους Ρώσους, άλλες ομάδες που δεν θέλαμε. Εχουμε φιλοδοξίες και στην Ευρώπη και θέλουμε να φθάσουμε ψηλά. Σέβομαι την ΑΕΚ που είναι μία καλή ομάδα χαντμπολ η οποία αναπτύσσεται και πιστεύω ότι στο μέλλον θα ασχοληθούμε πολύ μαζί της΄΄.
Η Ντράμμεν έχει μπάτζετ 1.200.000 ευρώ.
Για την  ακρίβεια, τόσα χρήματα δίνει η Διοίκηση, που συγκεντρώνει τα έσοδα από χορηγίες, εισιτήρια  και εμπορικά δικαιώματα.
Ομως, τα έξοδα της Ντράμμεν είναι σαφώς περισσότερα.
Το 50% των αποδοχών των παικτών της, τα δίνει ο σύλλογος και το υπόλοιπο 50% το καλύπτουν σπόνσορες, που πληρώνουν απευθείας τους παίκτες για το μερίδιο που έχουν αναλάβει και τους αναλογεί.   


Τον Παναθηναϊκό τον παρακολουθεί, έστω και από απόσταση, όπως είπε στο greekhandball.com  :
΄΄  Βλέπω ότι, ουσιαστικά, την τελευταία δεκαετία είναι  σε μία διαδικασία φθοράς. Φαντάζομαι ότι ο λόγος θα είναι οικονομικός. Δεν είναι τόσο μεγάλος όσο ήταν, όμως, ελπίζω να γυρίσει και πάλι στην κορυφή΄΄.


Κάθε καλοκαίρι, πάντως, ο Αρνε κάνει διακοπές στην Ελλάδα.
΄΄ Απίστευτη χώρα και ειδικά στην Κρήτη περνάω υπέροχα με την σύζυγο μου, τις 2-3 εβδομάδες που ζούμε εκεί για να πάρουμε δυνάμεις για τον υπόλοιπο χρόνο ΄΄ παραδέχεται ο Νορβηγός που άφησε στα 61 του το ποδόσφαιρο για το χαντμπολ και είναι ο άνθρωπος πίσω από την ΄΄ αναγέννηση ΄΄ της Ντράμμεν, για την  οποία σχολιάζει ότι ΄΄ απλώς κάνει την δουλειά  του ως επαγγελματίας μάνατζερ και χαίρεται για την αναγνώριση και το αποτέλεσμα στην ομάδα της γενέτειρας του΄΄.
Και η ευχή του : ΄΄ Να είμαστε καλά φίλε Νίκο, να συναντηθούμε ξανά στην Ελλάδα, με αυτές τις όμορφες ευκαιρίες που μας προσφέρει ο αθλητισμός, στον οποίο ανήκουμε. Να πάμε μία βόλτα στα παλιά μου μέρη. Και ..φυσικά, να προκριθεί η Ντράμμεν...΄΄.

Νίκος Δελαγραμμάτικας       

No comments