Το greekhandball.com παρουσιάζει την αντίπαλο της ΑΕΚ, την νορβηγική Ντράμμεν - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το greekhandball.com παρουσιάζει την αντίπαλο της ΑΕΚ, την νορβηγική Ντράμμεν


H νορβηγική Ντράμμεν, αντίπαλος της ΑΕΚ στο EHF Challenge Cup, είναι πέμπτη στο πρωτάθλημα της χώρας της, με 12 βαθμούς,  από 6 νίκες και 2 ήττες.
Εχει 2 ματς λιγότερα  σε σχέση με την πρωτοπόρο Κόλσταντ, που έχει 15 βαθμούς στο ενεργητικό της.
Στο ενεργητικό της έχει 6 Πρωταθλήματα Νορβηγίας ενώ τη σεζόν 2006-2007 ήταν φιναλίστ στο Challenge Cup, όπου έφθασε στα προημιτελικά την περίοδο 2012-2013.
Κατέκτησε την περίοδο 1995-96 το City Cup ενώ την ίδια περίοδο ήταν στον τελικό του Champions Trophy.   
Εχει αγωνισθεί μία φορά στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών,  άλλη μία στα προημιτελικά του θεσμού και δύο φορές έχει φθάσει στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων.
Παίζει στα Κύπελλα Ευρώπης από την περίοδο 1995-1996.



Εδρεύει στην πόλη Ντράμμεν ( φωτο ), σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από το Οσλο.
Δημιουργήθηκε το 1992 από την συγχώνευση των Στούρλα και Ρέϊσταντ.
Με πληθυσμό 68.933 κατοίκων, το Ντράμμεν, που βρίσκεται δίπλα σε λίμνη και ποταμό είναι μαγευτικό και παράλληλα προσφέρει εξαιρετικές συνθήκες ζωής ενώ είναι η πόλη με μόλις τον 10ο μεγαλύτερο πληθυσμό από κάθε άλλη στη Νορβηγία.
Απέκλεισε στους 2 προηγούμενους γύρους την Ντίκεν και την Μαχσούλ, με νίκες εντός και εκτός έδρας.
Στο ρόστερ της έχει 16 Νορβηγούς, 2 Δανούς ( ο γκολκίπερ Μπεκ και ο δεξιός ίντερ Πέντερσεν ), 1 Ισλανδό ( ο περιφερειακός Ολαφσον ) και τον νεοαποκτηθέντα Σουηδό πλέι μέικερ Γιόνας Λάρχομ, που αγωνιζόταν στο παρελθόν στην Μπαρτσελόνα και κλήθηκε να καλύψει το κενό του Λαρς Σερχάϊμ ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού πριν από ένα μήνα.
Το αστέρι της είναι ο αριστερός ίντερ Λι Εσπεν Χάνσεν, ο οποίος γεννήθηκε στο Ντράμμεν ( είναι ένας από τους 7 αθλητές της που είναι παιδιά της πόλης ) τον Μάρτιο του 1989, έχει ύψος 1.96 μ. και είναι ο παίκτης που κάνει την διαφορά στην αντίπαλο της ΑΕΚ.


No comments