Μανιά εναντίον Μανιά και ο μπαμπάς στη μέση, στον Κορυδαλλό... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μανιά εναντίον Μανιά και ο μπαμπάς στη μέση, στον Κορυδαλλό...



Αυτή η Τετάρτη θα είναι διαφορετική για το σπιτικό της οικογένειας Μανιά, εκεί κοντά στις φυλακές Κορυδαλλού, σε μία περιοχή που γεννά ταλέντα στον αθλητισμό...
Οι ετοιμασίες για τον αγώνα μπορεί να είναι οι ίδιες, όμως, αυτή την φορά, η 21χρονη Κατερίνα και η 18χρονη Ιωάννα ( οι δυό τους στη φωτο ), θα μπούν στο ίδιο αυτοκίνητο, με διαφορετικές φόρμες και τσάντες, ώστε να πάνε στο ίδιο γήπεδο.
Για πρώτη φορά, θα παίξουν αντίπαλες...
Αρης Νικαίας εναντίον Νέας Ιωνίας για την Α1 Εθνική Χαντμπολ Γυναικών.
Η Ιωάννα με τον Αρη και η Κατερίνα με την Νέα Ιωνία...



Αθλητική η οικογένεια Μανιά, με τον πατέρα Μιχάλη να έχει αγωνισθεί ως ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, την μαμά Μαρία ( Μάγγου ) να έχει δώσει μάχες με τον Ολυμπιακό ως πολίστρια του, τον 16χρονο γιό Βλάσση να παίζει τερματοφύλακας στον Αετό Κορυδαλλού, τον θείο ( και νονό της Κατερίνας που είναι στη φωτο  ) Μιχάλη Τσώχο να είναι προϊστάμενος στο αθλητικό τμήμα του τηλεοπτικού σταθμού One και την εξαδέλφη Μικαέλα πασαδόρο στα κλιμάκια της Εθνικής Παγκορασίδων στο βόλεϊ.
Οι στόχοι της Κατερίνας και της Ιωάννας στο χαντμπολ, δεν συμβαδίζουν, καθώς, οι προτεραιότητες τους είναι διαφορετικές, όπως και οι χαρακτήρες τους.
Η μία ( Κατερίνα ) θέλει να φθάσει όσο πιο ψηλά μπορεί στο χαντμπολ, η άλλη ( Ιωάννα ) το βλέπει μόνο ως χόμπυ.
Το ταλέντο τους, ωστόσο, αδιαμφισβήτητο, όπως και η αθλητική παιδεία τους.
Ξεκίνησαν μαζί στον Κορυδαλλό, ήταν συμπαίκτριες στο Καματερό, η Ιωάννα επέστρεψε στην βάση τους και η Κατερίνα άνοιξε τα φτερά της πηγαίνοντας στη  Νέα Ιωνία, όπου αγωνίζεται για τρίτη χρονιά.



Ο ( υπερήφανος  ) μπαμπάς-στη φωτο με τις κόρες του- το έχει ξεκαθαρίσει ότι θα καθήσει στο...κέντρο του γηπέδου και δεν πρόκειται να υποστηρίξει την μία ή την άλλη...πλευρά.
Θα είναι...αυστηρά ουδέτερος, όπως και η σύζυγος του.
Για το στερνοπαίδι της οικογένειας, τον Βλάσση ( στη φωτο κάτω, με τις αδελφούλες του ), δεν είμαστε...σίγουροι..


Η Κατερίνα Μανιά ( διεθνής με την Εθνική Γυναικών )  παίζει ως  δεξί ίντερ, αλλά, φέτος και ως εξτρέμ.
Ξεκίνησε από...σύμπτωση το χαντμπολ, που αρχικά δεν της...άρεσε.
Εκανε στίβο και στην ΣΤ΄ Δημοτικού η γυμνάστρια στο σχολείο την είδε αριστερόχειρα και της πρότεινε να δοκιμάσει και το χαντμπολ. Ε...κόλλησε εκεί...
Την ακολούθησε πολύ γρήγορα και η αδελφή της Ιωάννα.
Για την Κατερίνα, σπουδάστρια της Γυμναστικής Ακαδημίας ΄΄ ο στόχος είναι να συμβάλλει ώστε να φθάσει και πάλι η Νέα Ιωνία εκεί όπου ήταν, στην κορυφή, με δουλειά σε βάθος χρόνου, δίχως ωστόσο να απεμπολούν τις πιθανότητες που έχουν και φέτος για το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο ΄΄.



Η Ιωάννα Μανιά, σπουδάστρια στο Χημικό στην Αθήνα,  που αγωνίζεται στην περιφέρεια, κυρίως ως αριστερό ίντερ, πιστεύει ότι ο Αρης Νικαίας μπορεί να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία.



Οπως παραδέχονται και οι δύο στο greekhandball.com  ( στις πάνω φωτο η Κατερίνα και στις κάτω η Ιωάννα ) για το γεγονός ότι για πρώτη φορά θα είναι η μία απέναντι στην άλλη ΄΄ είναι πρωτόγνωρο το συναίσθημα, αλλά, εννοείται ότι θα πάμε με ηρεμία όλοι μαζί στο γήπεδο, με χαρά για ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, σε ένα οικείο για εμάς περιβάλλον, όπου οι δικοί μας θα χειροκροτούν όλες τις ωραίες φάσεις ΄΄.
Προσθέτουν πάντως ότι ΄΄  είμαστε εδώ για το παιχνίδι που αγαπάμε, θα παίξουμε για τις ομάδες μας και πάλι αγαπημένες θα φύγουμε από το γήπεδο για το σπίτι, αλλά, σίγουρα, με ιδιαίτερες σκέψεις και ξεχωριστές αναμνήσεις...΄΄.
Πειράγματα και...προκλήσεις προς το παρόν δεν υπάρχουν ανάμεσα τους, αλλά, το μόνο σίγουρο είναι ότι αν συμβεί να βρεθούν αντίπαλες οι δύο τους στις ίδιες φάσεις, η μητέρα τους θα φωνάξει ΄΄ πρόσεχε παιδί μου΄΄ και θα εννοεί και τις δύο....



Στο ίδιο ματς, ο Αρης Νικαίας θα έχει τις δίδυμες αδελφές Σαβαλάκη ( που ήταν πέρσι στους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης ) ενώ η Νέα Ιωνία έχει στο ρόστερ της τις αδελφές Κεπεσίδου.
Η ιστορική, πάντως, ΄΄ σύγκρουση΄΄  των αδελφών Μανιά, αποτελεί όχι συνηθισμένο φαινόμενο και σίγουρα δίνει ξεχωριστή νότα ενδιαφέροντος σε μία συνάντηση από εκείνες που αναδεικνύουν τις πλευρές του αθλητισμού που, συχνά, ξεχνάμε...

Νίκος Δελαγραμμάτικας



No comments