Η ΑΕΚ νικήτρια στο ντέρμπι των Nέων - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η ΑΕΚ νικήτρια στο ντέρμπι των Nέων



Κιτρινόμαυρο βάφτηκε το εξ αναβολής ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος ΕΣΧΑ Νέων,στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο κλειστό του ΟΑΚΑ.  Τελικό σκορ 29-27 (15-15 ημίχρονο), σε ένα παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό από την αρχή ως το τέλος, με την ΑΕΚ να παίρνει δίκαια τη νίκη, ούσα καλύτερη στο δεύτερο μέρος.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, με τους Δεληχρήστο και Τσανίνο να κάνουν μια τρομερή εμφάνιση. Οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν και πήραν διαφορά τριών τερμάτων , ωστόσο οι ΑΕΚ ισορρόπησε με μπροστάρηδες τον Κοτσιώνη (10 γκολ) και τον Ασλή ο οποίος πραγματοποίησε τρομερές αποκρούσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Γιώργου Καρασσαβίδη ήταν αρκετά νωθροί, μένοντας χωρίς γκολ για οκτώ λεπτά. Ο "δικέφαλος" από την άλλη πλευρά, έδειξε ότι ήθελε περισσότερο το παιχνίδι, εκμεταλλεύτηκε την επιθετική δυστοκία των φιλοξενούμενων και έφτασε στην πολύτιμη νίκη. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ο Κοτσιώνης με 10 γκολ ενώ για τον Ολυμπιακό Δεληχρήστος και Λόλας πέτυχαν από 8.

Δηλώσεις του προπονητή της ΑΕΚ, Αλέξη Αλαβάνου στην κάμερα του greekhandball.com:

"Σίγουρα η σημερινή επιτυχία είναι πολύ σημαντική, ξέραμε ότι παίζαμε με τον περσινό πρωταθλητή Ελλάδος στους Εφήβους. Πρόκειται για μια ομάδα που αποτελείται αμιγώς από μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες από τους δικούς μας. Εμείς αγωνιζόμαστε στο πρωτάθλημα των Νέων για παραστάσεις και περισσότερα παιχνίδια που μας ωφελούν πολύ για να βελτιωθούμε. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό αλλά και στους παίκτες μου που φάνηκαν αντάξιοι των προσδοκιών παρά την ηλικία τους".



Δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού,Γιώργου Καρασσαβίδη στην κάμερα του greekhandball.com:

Ήταν το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς για εμάς και η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο "βαριά" τα πόδια των παικτών ακόμα. Κάποια πράγματα πήγαν καλύτερα απ΄ όσο περίμενα και κάποια όχι. Από την περσινή χρονιά έχει δημιουργηθεί ένα κενό στο κέντρο της άμυνας που σιγά σιγά προσπαθούμε να το λύσουμε. Έχουμε μια ολόκληρη χρονιά μπροστά μας, τα παιδιά προπονούνται καλά, οπότε είμαι αρκετά σίγουρος για το μέλλον".




Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-5, 7-9, 10-12, 12-14, 15-15 (ημίχρονο), 19-15, 21-17, 23-18, 25-21, 28-25, 29-27(τελικό)

Διαιτητές : Παπαματθαίου, Ζήσης


ΑΕΚ (Αλβανός): Βασιλακάκης, Βυθούλκας,Λαζάρου, Δικαιούλιας 5, Janca 4, Ασλής, Σοφιανός 1,Βασιλόππουλος,Στάθης 1, Κοτσιώνης 10, Σφαέλος, Βαςιλείου 4,Ζαφειράκης 1, Κοβάνης 2, Καρράς, Βεζύρης 1

Ολυμπιακός: Κιαρτζίδης,Κουκούλας,Μαρανάθας 1, Terlecki, Nάκος, Καραμασιώτης 1,Μαρινάκης, Λιάπης,Ασβεστάς, Σιδηρόπυλος, Καραμπουρνιώτης, Δεληχρήστος 8, Μάινας 4,Τσανίνος 5, Λόλας 8, Γκένας

Δίλεπτα: 3-3, Πέναλτι 4/4,2/3


No comments