Ο αρχηγός της Βογκόσκα που θέλει να αποκλείσει την ΑΕΚ, μιλά μόνο στο greekhandball.com - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο αρχηγός της Βογκόσκα που θέλει να αποκλείσει την ΑΕΚ, μιλά μόνο στο greekhandball.com




 Ο αρχηγός της Βογκόσκα, Νεντίμ Κάντριτς ( Σ.Σ. τη φωτο με την σύζυγο και το παιδάκι τους την χρησιμοποιούμε αν και αυστηρά προσωπική, μόνο επειδή μας την έστειλε ο ίδιος μέσω viber χθες το βράδυ ), σπούδασε Νομική στο Σαράγεβο στη Σχολή που ιδρύθηκε το 1946 και θεωρείται ίσως η κορυφαία στον τομέα της στην πρώην ενιαία Γιουγκοσλαβία.
Μάλιστα, αν και διαπρέπει στο χαντμπολ, όπου είναι αφοσιωμένος απόλυτα, δεν σκοπεύει  να χάσει την επαφή του με την νομική επιστήμη.
Ο Κάντριτς, με ευγένεια και αμεσότητα, μίλησε στο greekhandball.com για τους στόχους της ομάδας του και την σημασία των αγώνων της με την ΑΕΚ.

΄΄Η Βογκόσκα  ( φωτο ) αγωνίζεται σταθερά τα τελευταία χρόνια ( Σ.Σ. από τη σεζόν 2015-2016 ) στο EHF Challenge Cup και έχει εμπειρία από ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ακριβώς σε αυτό το στοιχείο θα στηριχθούμε, ώστε να διεκδικήσουμε την πρόκριση στον επόμενο γύρο, στην προσπάθεια μας να αποκλείσουμε την ΑΕΚ΄΄ μας είπε ο, ύψους 2 μέτρων, Κάντριτς.
Και πρόσθεσε : ΄΄ Σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, έχουμε πολλές αλλαγές στο ρόστερ μας. Η ομάδα ανανεώθηκε και πλέον έχουμε κράμα παλιών και νέων παικτών και θεωρώ ότι ενθουσιασμός και πείρα θα μας φέρουν διακρίσεις τόσο στην Ευρώπη όσο και στο Εθνικό Πρωτάθλημα της Βοσνίας, όπου επίσης θέλουμε να ξεχωρίσουμε΄΄.


Ο Κάντριτς ( φωτο ) προέρχεται από την Ακαδημία της Βογκόσκα και είναι παιδί της πόλης των 28.354 κατοίκων, που έγινε, πλέον προάστιο του Σαράγεβο, καθώς, απέχει μόλις 6 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι διαχωρίζει την Βογκόσκα από το Σαράγεβο, καθώς, υπάρχουν, από παλιά ( οι Σέρβοι κατοικούσαν στην Βογκόσκα σε ποσοστό 36% το 1991 και η πόλη αντιμετωπιζόταν με επιφυλακτικότητα από τους αμιγώς Βόσνιους ) διαφορές με την πρωτεύουσα, αν και είναι τόσο κοντά...
Λατρεύει την ομάδα του και δεν το κρύβει : ΄΄ Οι στόχοι της ομάδας είναι και δικοί μου. Ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να εκπροσωπήσουμε επάξια την πόλη της Βογκόσκα και την Βοσνία Ερζεγοβίνη΄΄.



Το κοινό της Βογκόσκα την ακολουθεί πάντα και την στηρίζει με θέρμη. Μέρος από τις ανάγκες της ομάδας, καλύπτεται από την κατασκευαστική εταιρεία Πολάϊν Χιλλς, που επενδύει στην πόλη και αλλάζει την εικόνα της, μετατρέποντας την σε ένα πανέμορφο και ελκυστικό τόπο κατοικίας.


Για τους κατοίκους της Βογκόσκα, είναι διέξοδος το χαντμπολ, γενικά, ο αθλητισμός.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Δήμου της πόλης, όπου δραστηριοποιείται ξανά ο Ομιλος Βολκσφάγκεν, όπως και εταιρείες τηλεπικοινωνιών, βάζοντας τις δομές για την ανασύνταξη της περιοχής που ήταν η δεύτερη πιο ανθηρή οικονομικά σε όλη την Γιουγκοσλαβία πριν από τον εμφύλιο πόλεμο, από τους 28.354 κατοίκους, μόλις οι 6.592 εργάζονται και από αυτούς το 60% έχει ως εργοδότη το Δημόσιο ενώ οι άνεργοι είναι 5.145, αντιστοιχούν, δηλαδή, σχεδόν στο 45% του εργατικού δυναμικού της Βογκόσκα.
Η ΑΕΚ υπολογίζεται ως ισχυρός αντίπαλος, από τον Κάντριτς, αν και έως τώρα η ομάδα του προσπαθούσε να βρεί τον καλό εαυτό της στο πρωτάθλημα και μόλις το περασμένο Σάββατο πέτυχε την πρώτη νίκη της, βγαίνοντας από την κρίση όπου ήδη είχε οδηγηθεί.
΄΄Είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα η ΑΕΚ, με σπουδαίους παίκτες τους οποίους σεβόμαστε απόλυτα και φυσικά γνωρίζουμε ότι έχουμε δύσκολη αποστολή, αλλά, θα κάνουμε ότι μπορούμε για την Βογκόσκα΄΄ είπε στο greekhandball ο Νο 5 της ομάδας του, ο οποίος θα κλείσει τα 28 τον Δεκέμβριο.

Νίκος Δελαγραμμάτικας

No comments