"Πάτησε" Ελλάδα η Εθνική Γυναικών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

"Πάτησε" Ελλάδα η Εθνική ΓυναικώνΈφτασε την Ελλάδα σήμερα το μεσημέρι (17/10) η Εθνική ομάδα  Γυναικών Beach Handball μετά την έβδομη θέση που κατέλαβε στους Παγκόσμιους Παράκτιους Αγώνες του Κατάρ.

Την αποστολή υποδέχθηκε με λουλούδια ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος Κώστας Σταματιάδης, και ο Διευθυντής Επικοινωνίας Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ Κώστας Σταματιάδης δήλωσε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ: «Ολοκληρώθηκε μία ανοδική πορεία τεσσάρων ετών της Εθνικής Γυναικών, ξεκινώντας από το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Παράκτιους της Πεσκάρα το 2015 και κορυφώθηκε με τρεις μεγάλες διοργανώσεις μέσα σε τρεις μήνες, όπου η Εθνική κατέκτησε χρυσή μεσογειακή νίκη και δύο εξαιρετικά πλασαρίσματα σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και φυσικά υπάρχει και συνέχεια, αφού του χρόνου το καλοκαίρι η ομάδα μας θα πάρει μέρος ως κάτοχος του τίτλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Πεσκάρα.
Διαφαίνεται ότι beach handball είναι ένα ανερχόμενο άθλημα παγκοσμίως στο οποίο έχουμε την τύχη η Ελλάδα να πρωταγωνιστεί. Σε όποια εκδοχή του χάντμπολ η Ελλάδα έχει εκπροσώπηση, η Ομοσπονδία οφείλει να στηρίξει και να επενδύσει.
Το ελληνικό χάντμπολ δεν έχει την πολυτέλεια να υπάρχουν διαφορετικές φωνές, οι οποίες να μην υποστηρίζουν το σύνολο του, αλλά μεμονωμένα κάποιες Εθνικές ομάδες ή εκδοχές του αθλήματος. Είμαστε δυνατοί και ισχυροί, όταν ομονοούμε, έχουμε ομοψυχία και στηρίζουμε συνολικά το άθλημα χωρίς… αστερίσκους, χωρίς… αν και εφόσον και χωρίς ότι… φαντάζεται ο καθένας στο μυαλό του. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στα κορίτσια της Εθνικής ομάδας και στις προπονήτριες τους για την διάκριση στην Ντόχα και φυσικά σε όλες τις αθλήτριες, τους αθλητές και τους προπονητές των Εθνικών μας ομάδων, που μας κάνουν υπερήφανους, κάθε φορά που αγωνίζονται με τα Ελληνικά χρώματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Εθνικές ομάδες πάνω απ’ όλους και απ’ όλα. »

Η Ομοσπονδιακή Προπονήτρια Μαρία Καραντώνη δήλωσε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ: «Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία για την υποδοχή. Μένει μία πικρή γεύση είναι η αλήθεια, γιατί μπορούσαμε να πάμε πολύ ψηλότερα. Από την άλλη είμαστε ευχαριστημένες, μην ξεχνάμε ότι για να φτάσουμε εδώ προκριθήκαμε από δύο διοργανώσεις. Τα αποτελέσματα (6 νίκες σε 8 ματς) δείχνουν σε τι αγωνιστικό επίπεδο βρισκόμαστε, παρά τις ελλείψεις. Οι δύο μας ήττες ήταν οριακές, στις λεπτομέρειες και μεγάλη αστοχία από μέρους μας (50-55%). Πιστεύω ότι επιπρόσθετα μας αδίκησε και το σύστημα και συμφώνησαν πολλοί ότι θα έπρεπε οι πρώτες ομάδες των ομίλων της πρώτης φάσης να έπαιζαν κατευθείαν ημιτελικό. Με αυτό το σύστημα, ομάδες που κερδίσαμε βρέθηκαν πιο πάνω στην κατάταξη από εμάς».

Η Εθνική μας ομάδα αποτελείτο από τις προπονήτριες
Καραντώνη- Δημητρίου, τις αθλήτριες Μακρή, Κερλίδη, Ποιμενίδου, Καλοϊδη, Σκάρα, Μούρνου, Δημητρίου, Διακογιάννη, Ράτσικα, Μάστακα, ενώ συνοδευόντουσαν από τους Βασίλη Κρανιώτη (μέλος Δ.Σ. ΟΧΕ), Στράτο Καρέτο (τεχνικό σύμβουλο της ΕΟΕ) και Κώστα Μαναβή (ιατρό αποστολής).

No comments