ΕΣΧΔΥΜ: Στη... σέντρα οι Νεάνιδες - Τα πρόσωπα της πρεμιέρας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΕΣΧΔΥΜ: Στη... σέντρα οι Νεάνιδες - Τα πρόσωπα της πρεμιέρας



Το Σάββατο (12/10) ξεκινάει το Πρωτάθλημα Νεανίδων της ΕΣΧΔΥΜ (Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Δυτικής Μακεδονίας). Το πρώτο (15:45) παιχνίδι της ημέρας θα διεξαχθεί στο Αμύνταιο, μεταξύ της Φιλώτας και του Αρίονα, ενώ στις 18:15, στη Λευκόβρυση, κοντράρονται ο Εθνικός και οι Ελπίδες.
To greekhandball.com ήρθε σε επαφή με την προπονήτρια του Αρίωνα, Δέσποινα Τσερέπη, η οποία μάς είπε σχετικά με την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος: «Αυτή τη σεζόν έχουμε συμμετοχή τεσσάρων ομάδων, στο Πρωτάθλημα Νεανίδων της Ένωσής μας, σε αντίθεση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο, που μόνο η Κοζάνη είχε τμήμα Νεανίδων. Επομένως, αυτό το γεγονός είναι πολύ θετικό. Στόχος μας είναι, πρωτίστως, να κρατήσουμε τις αθλήτριές μας στο χάντμπολ και να αποκτήσουν όσες περισσότερες εμπειρίες μπορούν».



Η 28χρονη, Τσερέπη, ασχολείται με την προπονητική εδώ και έξι χρόνια, από τα 22 της, όταν αποφοίτησε από τα ΤΕΦΑΑ (με ειδικότητα χάντμπολ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μόλις επέστρεψε στην πόλη της, την Πτολεμαΐδα, ζητήθηκε η συνδρομή της στον Αρίωνα και εκείνη πρόθυμα δέχθηκε. Ωστόσο, πλέον, καθοδηγεί το γυναικείο τμήμα, καθώς και όλα τα τμήματα των υποδομών. Όσο για το πώς τα καταφέρνει; «Ζορίζομαι πολύ τα Σαββατοκύριακα, λόγω των αγώνων, στους οποίους πρέπει να κάθομαι στον πάγκο ακόμα και με 40 πυρετό. Το γήπεδο, όμως, με... γεμίζει και είναι απόλαυση για εμένα η δουλειά μου», σχολίασε στην ιστοσελίδα μας.



Η αριστερόχειρας, Τσερέπη, που θα ήθελε να παίξει χάντμπολ, αλλά εξαιτίας του περιορισμένου χρόνου δεν μπορεί, θα συναντήσει στην πρεμιέρα, για ακόμη μία φορά, την πρώην ομάδα της, την Φιλώτα (σ.σ. ως παίκτρια έχει αγωνιστεί ακόμα στον Αρίωνα και στο Πανόραμα).
Την επόμενη αγωνιστική, μάλιστα, θα... μονομαχήσει με τον θείο της, Σωκράτη Βακάλη, ο οποίος είναι τεχνικός στις Ελπίδες Αμυνταίου και έτσι η αναμέτρηση θα εξελιχθεί σε... οικογενειακή υπόθεση.


**Σημειώνεται πως τα παιχνίδια αναμένεται να ξεκινήσουν στις ώρες που αναγράφονται παραπάνω και όχι σε αυτές του εγγράφου της φωτογραφίας, που ακολουθεί.
Η εξήγηση βρίσκεται στο γεγονός πως η Ένωση έχει, ουσιαστικά, μόνο έναν διαιτητή, τον Δημήτρη Πήτα, ο οποίος θα διευθύνει και τις δύο αναμετρήσεις. Θα πρέπει, έτσι, να φύγει από το Αμύνταιο, αμέσως μετά από τη λήξη του πρώτου αγώνα και να διανύσει μια απόσταση των 45 λεπτών περίπου με Ι.Χ., ώστε να... σφυρίξει στη Κοζάνη το παιχνίδι, Εθνικός-Ελπίδες. Αναμφισβήτητα, δεν είναι πρόσωπο μόνο της 1ης αγωνιστικής, αλλά και ολόκληρου του Πρωταθλήματος.




No comments