Ερντογάν και τουρκικός Τύπος χρησιμοποιούν «βαριά» γλώσσα - Τι αναφέρουν οι γείτονες - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ερντογάν και τουρκικός Τύπος χρησιμοποιούν «βαριά» γλώσσα - Τι αναφέρουν οι γείτονες


Πολιτικό τείνει να γίνει το θέμα της απομάκρυνσης των Τινκίρ, Οζμουσούλ από Ολυμπιακό και ΑΕΚ αντίστοιχα. Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, φέρεται να τόνισε μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του: «Αυτοί είναι τόσο ανήμποροι που φοβούνται τους αθλητές μας, που χαιρετούν στρατιωτικά λόγω της επιχείρησης Πηγή της Ειρήνης», σχετικά με το συμβάν, το οποίο πήρε μεγάλες διαστάσεις σε Ελλάδα και Τουρκία.
Ο τουρκικός Τύπος, παράλληλα, κινήθηκε, στην πλειονότητά του, στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ερντογάν, χρησιμοποιώντας βαρύγδουπες εκφράσεις. Παρουσιάζουμε αποκόμματα με κάποιες αναφορές των γειτονικών διαδικτυακών μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Η Σαμπάχ (sabah.com) γράφει στον τίτλο της: «Αγχώνευτος γείτονας!». Μέσα στο κείμενο υπογραμμίζει: «Η επιχείρηση Πηγή της Ειρήνης τελείωσε, όμως δεν υπάρχει ακόμα λύση για την... δυσπεψία των Ευρωπαίων (....). Οι παίκτες μας υποστήριξαν τον στρατό με χαιρετισμό. Παρ' όλα αυτά, αυτός ο χαιρετισμός αποτελεί πρόβλημα για την Ελλάδα».




Το CNNturk αναφέρει στον τίτλο: «Σκάνδαλο στην Ελλάδα! Συμβόλαια διακόπηκαν».


Η Γενί Σαφάκ (yenisafak.com) υπογραμμίζει: «Σκανδαλώδης απόφαση στην Ελλάδα: ακύρωση συμβολαίου σε διεθνείς παίκτες του χάντμπολ, λόγω χαιρετισμού». Στον πρόλογο του κειμένου αναφέρεται, ακόμα, ότι οι Τινκίρ, Οζμουσούλ ενόχλησαν εξαιτίας της ενέργειάς τους να χαιρετίσουν στρατιωτικά.



Το Star (star.com.tr) δεν κάνει την... διαφορά και επισημαίνει στον τίτλο της πως οι αποφάσεις των ΑΕΚ, Ολυμπιακού ήταν σκανδαλώδεις.

No comments