ΕΣΧΑ Εφήβων: Μηδενισμός για Ολυμπιακό Κερατσινίου - Δεν «κατέβηκε» κόντρα στον Άρη Νικαίας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΕΣΧΑ Εφήβων: Μηδενισμός για Ολυμπιακό Κερατσινίου - Δεν «κατέβηκε» κόντρα στον Άρη Νικαίας



Το χθεσινό (17/10) παιχνίδι (3η αγωνιστική, δεύτερος όμιλος - Πρωτάθλημα Εφήβων ΕΣΧΑ) μεταξύ του Άρη Νικαίας και του Ολυμπιακού Κερατσινίου, στη Νίκαια, δεν διεξήχθη. Και αυτό καθώς ο Ολυμπιακός Κερατσινίου δεν είχε στη διάθεσή του τον απαιτούμενο αριθμό αθλητών (επτά). Έτσι, το παιχνίδι κατακυρώθηκε 10-0 υπέρ του Άρη, ενώ επιβάλλεται και -1 βαθμός στην ομάδα του Κερατσινίου.
Στο φύλλο αγώνος γράφτηκε: «Η φιλοξενούμενη ομάδα (Ολυμπιακός Κερατσινίου) δεν προσήλθε με τον απαιτούμενο αριθμό παικτών, για να διεξαχθεί ο αγώνας».
Αν ο Ολυμπιακός Κερατσινίου θεωρηθεί υπαίτιος για μη διεξαγωγή αναμέτρησης ακόμα μία φορά, τότε θα αποβληθεί από το Πρωτάθλημα και αυτό θα συνεχιστεί με εννέα ομάδες.   
Στην γενική προκήρυξη 2019-20 των ηλικιακών Πρωταθλημάτων της ΟΧΕ αναφέρεται, για την συγκεκριμένη περίπτωση, στην παράγραφο 2 του άρθρου 7 (παραπτώματα-κυρώσεις): «Σωματείο που κρίνεται υπαίτιο διακοπής ή μη διεξαγωγής του αγώνα ή που αποχωρεί κατά τη διάρκεια ενός (1) αγώνα μηδενίζεται και αποκλείεται από την συνέχεια των αγώνων του Πρωταθλήματος ή της διοργάνωσης και εφαρμόζονται οι κανονισμοί της ΟΧΕ. Σωματείο που δεν προσέρχεται να αγωνιστεί ή προσέρχεται αλλά με λιγότερους από επτά (7) αθλητές ή χωρίς νόμιμη σύνθεση σε δύο (2) αγώνες, μηδενίζεται και αποκλείεται από την συνέχεια των αγώνων του Πρωταθλήματος ή της διοργάνωσης και εφαρμόζονται οι κανονισμοί της ΟΧΕ)».
Ο Ολυμπιακός Κερατσινίου δήλωσε τρεις παίκτες στο φύλλο αγώνος και συγκεκριμένα τους Βάο, Σπανίδη, Κουλακίδη. Παρ' όλα αυτά, ο Άρης Νικαίας αξιοποίησε τον χρόνο και προπονήθηκε.

No comments