Οι πέντε πιο γρήγορες ομάδες του φετινού Velux EHF Champions League - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οι πέντε πιο γρήγορες ομάδες του φετινού Velux EHF Champions League


Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ, με αφιέρωμα στην επίσημη ιστοσελίδα της, αναφέρεται στις ομάδες που  αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο φετινό Champions League έχοντας ως κύριο όπλο την ταχύτητα τους.

Η Barcelona θεωρείται παραδοσιακά ως μία από τις ισχυρότερες ομάδες του αθλήματος. Οι δύο τερματοφύλακες της (Gonzalo Perez και Kevin Moller) συνεισφέρουν σε μεγάλο βαθμό στην επίθεση, τροφοδοτώντας τους συμπαίχτες τους με τελικές πάσες όταν αυτό είναι δυνατό. Δεν πρέπει επίσης να αγνοηθεί το γεγονός, ότι οι ακραίοι των «μπλαουγκράνα» Casper Mortensen, Aleix Gomez και Victor Tomas συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε η ομάδα να κατακτήσει κατά τη περσινή σεζόν το ένατο κατά σειρά πρωτάθλημα Ισπανίας. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρσι η Barcelona σκόραρε 40 φορές από 40 γκολ και πάνω. Σύμφωνα με το αφιέρωμα του ehfcl.com, η προσθήκη του Κροάτη πλέι μέικερ Luka Cindric θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην άνοδο του αγωνιστικού ρυθμού της


Δεύτερη πιο γρήγορη ομάδα σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ιστοσελίδα είναι η SG Flensburg-Handewitt. Οι πρωταθλητές Γερμανίας για τη χρονιά 2018/2019 βασίζονται στο εξαιρετικό τρανζίσιον παιχνίδι τους με παίκτες που προέρχονται από την Σκανδιναβική σχολή κυρίως. Όπως και πέρυσι, η γερμανική ομάδα αναμένεται να αξιοποιήσει τις «φαρμακερές» αντεπιθέσεις της προκειμένου να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου στο Champions League με τους Magnus Jöndal, Hampus Wanne και Lasse Svan να αποτελούν τα «υπερόπλα» της.



Την πεντάδα κλείνουν η Telekom Veszprém HC, η Paris Saint-Germain HB και η IFK Kristianstad. Η ουγγρική Telekom Veszprém HC φαίνεται να έχει αλλάξει το στυλ παιχνιδιού της βασιζόμενη περισσότερο στους ταχύτατους ακραίους της Gasper Marguc, Dragan Gajic, Dejan Manaskov και Manuel Strlek ενώ η Paris Saint-Germain HB παρόλο που απαρτίζεται ως επί το πλείστον από έμπειρους παίχτες, προσαρμόζονται  στον γρήγορο τρόπο παιχνιδιού της. 

Τέλος ο Ljubomir Vranjes, τεχνικός της IFK Kristianstad, εμπιστεύεται τη «νέα φουρνιά» του σκανδιναβικού χάντμπολ με τους Σουηδούς να αξιολογούνται ως η πέμπτη πιο γρήγορη ομάδα στη σχετική λίστα της ομοσπονδίας.

No comments