«Στοίχημα για τον ελληνικό αθλητισμό» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Στοίχημα για τον ελληνικό αθλητισμό»



Ολοκληρώθηκε στα Σκόπια το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων (Κ19) του 2019 και όπως ορίζει το πρωτόκολλο, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της γειτονικής χώρας, Ζίβκο Μουκαέτοφ, επέστρεψε τη σημαία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ στον πρόεδρο της IHF, Δρ. Μουσταφά Χασάν και εκείνος με τη σειρά του την παρέδωσε στον πρόεδρο της ΟΧΕ, Κώστα Γκαντή.

Η σημαία θα μείνει στην Ελλάδα, μέχρι την τελετή λήξης του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Κ19, που θα φιλοξενηθεί στον Πειραιά το καλοκαίρι του 2021.
Οι δύο Πρόεδροι Κώστας Γκαντής και Δρ. Μουσταφά Χασάν είχαν συνεργασία για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, συζητώντας οργανωτικές λεπτομέρειες για το Παγκόσμιο του 2021.
Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ Δρ. Μουσταφά Χασάν στην τελετή λήξης δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ όλες τις ομάδες που συμμετείχαν σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα και να ευχηθώ την καλύτερη τύχη σε όλα τα έθνη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων που θα γίνει το 2021 στην Ελλάδα».

«Στοίχημα για τον ελληνικό αθλητισμό»
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής δήλωσε:
«Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε. Από σήμερα και τυπικά, αρχίζουν οι διαδικασίες όπως ορίζονται από το πρωτόκολλο ανάληψης του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι μεγάλες, καθώς για πρώτη φορά θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση 32 ομάδες, αντί για 24 όπως συνέβαινε έως τώρα. Περισσότεροι από 1.000 αθλητές, προπονητές, συνοδοί, διαιτητές, επίσημοι και φίλαθλοι θα έρθουν στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2021. Είναι μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Η επιτυχία, αγωνιστική και οργανωτική, αποτελούν στοίχημα για τον ελληνικό αθλητισμό. Οι άδειες κερκίδες, μπροστά στις οποίες αγωνίστηκαν οι 24 ομάδες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε στα Σκόπια, θορύβησαν την διεθνή ομοσπονδία. Θα είμαστε σε διαρκή επαφή το επόμενο διάστημα και θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες από κοινού προκειμένου αυτή η εικόνα να είναι τελείως διαφορετική στην Αθήνα».


Το ογκωδέστερο Παγκόσμιο στην Ελλάδα 
Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021 θα είναι το ογκωδέστερο σε συμμετοχή αθλητών απ’ όλα τα παγκόσμια πρωταθλήματα ομαδικών αθλημάτων που έχουν φιλοξενηθεί στη χώρα μας, αφού θα πάρουν μέρος 32 ομάδες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βόλεϊ που έγινε στην Ελλάδα το 1994 συμμετείχαν 16 ομάδες, όπως και στο Μουντομπάσκετ του 1998, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων του μπάσκετ (1995) και στην αντίστοιχη διοργάνωση νέων γυναικών του πόλο (2017). Με 24 ομάδες είχε γίνει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων του χάντμπολ, το 2011 στη Θεσσαλονίκη.

No comments