Μια ανάσα από την πρόκριση ο Ολυμπιακός - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μια ανάσα από την πρόκριση ο Ολυμπιακός


Κοντά στην πρόκριση στον 2ο γύρο του EHF Cup βρίσκεται ο Ολυμπιακός, που πριν από λίγο επικράτησε της Βοσνιακής Μπόρατς στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ.Μερκούρη» με 30-21 για τον πρώτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ μέχρι το 20' (8-7) με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει την απόδοση του για να προηγηθεί με 12-9 στο 28', όμως οι Βόσνιοι με δυο τέρματα μείωσαν σε 12-11 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. 

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ανέβασε τον ρυθμό του μετά το 40' (19-16) και με ενα επι μέρους σκορ 7-2, προηγήθηκε με 26-18 στο 50' με αιχμή του δόρατος τους Τζηρά και Καρβατσκι. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ψαλίδα άνοιξε κι άλλο, για να κλείσει στα 9 τέρματα, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 30-21, που στέλνει τον Ολυμπιακό στη ρεβάνς της Βοσνίας με ασφάλεια για την πρόκριση στον επόμενο γύρο, όπου περιμένει η Τιμισοάρα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Ζαραβίνας δήλωσε μετά το ματς στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Ουσιαστικά ήταν το πρώτο δυνατό παιχνίδι της σεζόν είτε επίσημο είτε φιλικό. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτο παιχνίδι με δεδομένο ότι δεν είχαμε βρει ρυθμό, είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Στο πρώτο ημίχρονο παρότι δεν είχαμε τόση ενέργεια και ρυθμό, θα μπορούσαμε να αποφεύγουμε κάποια τακτικά λάθη στην κόντρα και να είμαστε λίγο πιο δυνατοί στην άμυνα. Είμαι ευχαριστημένος από τη νίκη, αλλά μπορούσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα ακόμα τα οποία, με οδηγό αυτό το ματς θα προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε στη συνέχεια».

O Χαράλαμπος Μάλλιος δήλωσε μετά το ματς στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Ήταν πρώτο φετινό ματς και μέσα στο σπίτι μας και θέλαμε μια καλή εμφάνιση και σκορ ενόψει του επαναληπτικού. Η ομάδα έπαιξε αρκετά καλά αλλά θέλουμε ακόμα χρόνο για να φτάσουμε στα στάνταρ μας. Ο κόσμος ευχαριστήθηκε χάντμπολ, είναι μια καλή νίκη και έχουμε βασικό στόχο να προχωρήσουμε στην Ευρώπη και πιστεύω ότι διαθέτουμε το ρόστερ για να το πετύχουμε αυτό».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ (Γιώργος Ζαραβίνας): Αραπακόπουλος 3, Μπογκούνοβιτς, Κανδύλας, Καραμπουρνιώτης 2, Καρβάτσκι 6, Λιάπης, Μάλλιος 3, Μιχαηλίδης, Μούγιτς, Σανίκης 3, Σπίκιτς, Τινκίρ, Λέμος 3, Τσιλιμπάρης, Τσίλης 2 , Τζηράς 8 .

ΜΠΟΡΑΤΣ: Τσέλιτς , Ντάκιτς 8, Τζούρτζεβιτς 7, Ντραγκίσεβιτς 3, Γκράοβατς, Κνέζεβιτς, Λιούμπισιτς, Λούκιτς 1, Νζένιτς 2, Ρατζένοβιτς, Σούμποτιτς.

No comments