Το πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε


Την ήττα με 26-23 από την Τουρκία υπέστη η Εθνική ομάδα χάντμπολ ανδρών στο Εσκίσεχιρ για τα προκριματικά του Euro 2020. Με αυτό το αποτέλεσμα το όνειρο της πρόκρισης στην τελική φάση της διοργάνωσης απομακρύνεται. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έμεινε στους δύο βαθμούς στην 4η θέση ενώ η Τουρκία έφτασε τους τέσσερις και παρέμεινε στην 3η θέση.

Η Ελλάδα ξεκίνησε μουδιασμένα το ματς και βρέθηκε να κυνηγάει από το ξεκίνημα. Οι Τούρκοι με τον Μπισέρ να είναι on fire προηγήθηκε με 4-0 στο πεντάλεπτο. Η Εθνική μας έσπασε το ρόδι (4-1) με τον Τζηρά και μείωσε σε 6-3 με τέρμα του εξτρέμ του Ολυμπιακού. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +4 και πάλι (9-5) με τον Πελιβάν ενώ με τον Οζτούρκ οι Τούρκοι έφτασαν στο 11-6 πέντε περίπου λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι Τούρκοι με τον Ντεμιρεζέμ έφτασαν πάλι στο +5 (12-7) αλλά Ηλιόπουλος και Τσίλης μείωσαν για την Εθνική μας σε 12-9 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η Εθνική μας διατηρήθηκε στο παιχνίδι κυρίως με τέρματα του Τζηρά. Οι Τούρκοι είχαν σταθερά ένα προβάδισμα 2-3 τερμάτων και έφτασαν στο 22-17 με τον Πεχλιβάν με την Ελλάδα να μειώνει σε 22-18 με τον Κανδύλα και 22-19 με τον Μπισέρ να κάνει το 23-19 με πέναλτι έξι περίπου λεπτά πριν το τέλος.

Τίποτα δεν άλλαξε στον χρόνο που απέμενε για τη λήξη του αγώνα, με την Εθνική μας να μειώνει απλά το σκορ στο 26-23 με τον Τζηρά και πάλι.

ΤΟΥΡΚΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ 26-23 (12-9 ημχ.)
ΤΟΥΡΚΙΑ (Σεντούρκ): Πέκτας 1, Ερσίν 2, Πεχλιβάν 6, Αρίφογλου, Ερσειλάν, Ντεμιρεζέν 2, Γκέκτεπε, Μπισέρ 7, Γκούμουσοκ, Ναλμπάντογλου 4, Οζτούρκ 1, Οζμουζούλ, Ερόζ, Τσέλεμπι 2, Σαράκ 1, Κιουταχά.
ΕΛΛΑΔΑ (Αρβανίτης): Τσιλιμπάρης, Μπασμαλής, Αραμπατζής, Λιάπης, Μυλωνάς 1, Μάλλιος 2, Κρητικός 1, Νικολαϊδης, Κεδέρης, Τζηράς 12, Τσίλης 3, Κανδύλας 1, Ηλιόπουλος 1, Παπαδιονυσίου 2, Αραπακόπουλος.
Διαιτητές: Koύρταγιτς- Βέτερβικ (Σουηδία), Παρατηρητής: Κάσουτζ (Αυστρία), Δίλεπτα: 5-3, Πέναλτι: 2/2-1/2

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Αρβανίτης δήλωσε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ: «Σήμερα χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε την νίκη που θέλαμε. Πάλι ξεκινήσαμε λίγο άτονα στο πρώτο ημίχρονο, ίσως με λάθος ρυθμό. Όμως γρήγορα επιστρέψαμε και μπήκαμε στο ματς. Η άμυνα μας στάθηκε καλά, τρέξαμε αρκετά, αλλά δυστυχώς δώσαμε πολλές δεύτερες ευκαιρίες από λάθη στους Τούρκους. Ο Οζμουζούλ και δική μας βιασύνη, πίεση, μας έβαζε συνεχώς εκτός αγώνα. Είχαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν εκμεταλλευτήκαμε καμία. Παράπονο μπορούμε να έχουμε μόνο από την τελική εκτέλεση των αθλητών μας και από κάποιες επιπόλαιες ενέργειες. Δεν μπορώ να έχω παράπονο από την προσπάθεια, είχαμε ενέργεια και διάθεση. Σαφώς θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό στην Κοζάνη με Ισλανδία και στα Σκόπια, αλλά αν θέλουμε να λέμε την αλήθεια η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη».

Ο αρχηγός της Εθνικής Ανδρών Χάρης Μάλλιος είπε: «Είναι μία σκληρή ήττα, πραγματικά πιστεύω ότι είμαστε καλύτερη ομάδα, αλλά το αποτέλεσμα λέει άλλα. Νομίζω ότι δεν κέρδισαν αυτοί, αλλά χάσαμε μόνοι μας. Νιώθω λίγο σοκαρισμένος και κενός, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός και η ζωή, έχει δέκα λύπες και μία χαρά. Πρέπει να συνεχίσουμε και να φτιάξουμε αυτή την Εθνική ομάδα, πράγμα που θέλει κόπο και πολλή δουλειά από όλους μας».

Ο τερματοφύλακας μας Πέτρος Μπουκοβίνας είπε: «Με τόσα χαμένα σουτ δεν έχεις δικαίωμα να διεκδικείς κάτι από το ματς. Παίξαμε καλά, συγκεντρωμένα, φτάναμε στα 6 μέτρα και δεν βάζαμε την μπάλα στα δίκτυα. Διορθώσαμε πολλά από το ματς στην Κοζάνη, αλλά μας έλειψε η τελική προσπάθεια. Χάσαμε από μία ομάδα που ήταν στα μέτρα μας».


No comments