"Έχασε" τον τελικό της ΕΣΧΑ, κέρδισε τον τελικό στις ΗΠΑ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

"Έχασε" τον τελικό της ΕΣΧΑ, κέρδισε τον τελικό στις ΗΠΑ


Την ίδια ώρα που οι παίχτες της ΑΕΚ κατακτούσαν το πρωτάθλημα παίδων της ΕΣΧΑ, ένας συμπαίκτης τους βρισκόταν στις ΗΠΑ συμμετέχοντας με την ομάδα του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος – Pierce στην τελική φάση του παγκόσμιου μαθητικού επιχειρηματικού διαγωνισμού Diamond Challenge, που διοργάνωσε το University of Delaware.

Πρόκειται για τον Θοδωρή Πρωτέκδικο που με δύο συμμαθητές του, δημιούργησαν την ομάδα Agro και η ιδέα που είχαν τους έδωσε αυτή τη διάκριση. Η επιχειρηματική ιδέα; Ένα e-shop το οποίο θα πουλά σε πολύ χαμηλές τιμές τα φρούτα και τα λαχανικά που δεν φτάνουν ποτέ στους πάγκους για αισθητικούς λόγους. Σκοπός της επιχείρησης είναι να δώσει λύση στα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται από την απόρριψη αυτών των προϊόντων, βοηθώντας παράλληλα στην καταπολέμηση της φτώχειας αλλά και της οικονομικής ζημιάς που προκαλεί η καταστροφή τους.

Ο νεαρός αθλητής της ΑΕΚ, στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής του αξιολόγησης, παρουσίασε την εικονική του επιχείρηση στον Πρόεδρο και το Συμβούλιο των Επιτρόπων του Πανεπιστημίου. Κατά την διάρκεια της συνάντησης αυτής, βρήκε την ευκαιρία να ενημερώσει το Συμβούλιο για το χάντμπολ και να απαντήσει σε ερωτήσεις των Επιτρόπων,  οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του αθλήματος στις ΗΠΑ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028 και την εισαγωγή του στο αθλητικό κολλεγιακό πρόγραμμα.

Μπορεί τελικά να έχασε τον τελικό της ΕΣΧΑ, όμως βρέθηκε σε έναν σπουδαίο τελικό, για την μελλοντική του σταδιοδρομία, δίνοντας το παράδειγμα πως μπορεί κάποιος αθλητής να έχει και εξαίρετες ακαδημαϊκές επιδόσεις.




No comments