Μύλος με την κάρτα υγείας. Διαμαρτύρεται έντονα ο Αρίωνας Πτολεμαϊδας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μύλος με την κάρτα υγείας. Διαμαρτύρεται έντονα ο Αρίωνας Πτολεμαϊδας



Με επιστολή προς τη ΔΕΠ και ΚΕΔ, που υπογράφει ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Αρίωνα Πτολεμαϊδας, το σωματείο της Δυτικής Μακεδονίας διαμαρτύρεται έντονα για την μη συμμετοχή στον αγώνα με τον Πρωτέα Άρτας, του αθλητή του συλλόγου Γεώργιου Ελευθεριάδη, λόγω εσφαλμένης ενημέρωσης των διαιτητών για την παράταση εφαρμογής του μέτρου της κάρτας υγείας. Αν μη τι άλλο είναι ενα σοβαρό θέμα που χρήζει λεπτομερούς ενημέρωσης των διαιτητών και παρατηρητών, ώστε να μην δημιουργούνται παρερμηνείες. αναλυτικά η επιστολή:   


"Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Βορείου Ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, διεξήχθη το Σάββατο 03-11-2018 και ώρα 18.00μ.μ. στο Δ.Α.Κ. Άρτας ο αγώνας Α.Ο. Πρωτέας Άρτας- Φ.Σ. Αρίων Πτολεμαΐδας. Πριν την έναρξη του αγώνα οι διαιτητές αυτού κ.κ. Λινάρδος Νικόλαος και Καζαντζίδης Θεόδωρος αποφάσισαν να μην επιτρέψουν τη συμμετοχή του αθλητή του Συλλόγου μας Γεώργιου Ελευθεριάδη με την αιτιολογία ότι.. «η κάρτα υγείας του συγκεκριμένου αθλητή ήταν θεωρημένη από Επιμελήτρια Β΄ Γενική Ιατρό και όχι από καρδιολόγο όπως προβλέπεται από τη σχετική αθλητική νομοθεσία…..» όπως επί λέξει αναγράφει στο Φύλλο Αγώνος. 

Στις επίμονες παρακλήσεις του Προέδρου του Συλλόγου μας κ. Αναστάσιου Πέτκου προς το διαιτητικό δίδυμο να διασταυρώσουν άμεσα το ότι η εν λόγω ρύθμιση έχει πάρει παράταση μέχρι τις 31-12-2018 και μάλιστα με συγκεκριμένο δελτίο τύπου που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Α., βρήκαμε την πεισματική άρνηση τους. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας τους τόνισε εκ νέου την ύπαρξη του από 10-10-2018 Δελτίου Τύπου της Γ.Γ.Α. στο οποίο αναφέρεται ρητά η παράταση και το δικαίωμά μας να ασκήσουμε ένσταση την οποία φυσικά και δεν υποβάλλαμε έχοντας πλήρη γνώση του οικονομικού αντίκτυπου που θα είχε κάτι τέτοιο για την ομάδα μας στο οποίο θα ήταν αδύνατο να ανταποκριθούμε παρόλο που θεωρούσαμε σίγουρη τη δικαίωσή μας (300€ παράβολο ένστασης + εκ νέου μετακίνηση για πιθανή επανάληψη του αγώνα +εκ νέου έξοδα διαιτησίας). 

Το διαιτητικό δίδυμο επέμεινε στη θέση του επικαλούμενο μάλιστα στο Φύλλο Αγώνος το υπ. Αρ. 14648/30-08-2018 έγγραφο της Ο.Χ.Ε. σχετικά με το ζήτημα της κάρτας υγείας αγνοώντας δύο μεταγενέστερες αυτού ρυθμίσεις και συγκεκριμένα την από 03-10-2018 Ερμηνευτική Εγκύκλιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και το από 10-10-2018 Δελτίο Τύπου της Γ.Γ.Α. στο οποίο και αναφέρεται ρητά η παράταση μέχρι 31-12-2018. Οι διαιτητές ήταν ανένδοτοι, ο αγώνας διεξήχθη χωρίς τη συμμετοχή του εν λόγω αθλητή και η ομάδα μας ηττήθηκε με σκορ 25-23. 

Με την παρούσα σας καταθέτουμε την διαμαρτυρία μας για την συμπεριφορά που μας επιφύλαξε το διαιτητικό δίδυμο το οποίο δε σεβάστηκε τα έξοδα μιας μετακίνησης 500 χλμ της ομάδας μας, το ότι μη μπαίνοντας καν στον κόπο να διασταυρώσουν τα λεγόμενά μας, απαγόρευσαν τη συμμετοχή του αθλητή μας Γεώργιου Ελευθεριάδη που βρίσκεται ανελλιπώς στις κλήσεις των Εθνικών Ομάδων και όντας 17 ετών και μαθητής Γ’ Λυκείου στερήθηκε ενός 24ωρου από το διάβασμά του για να ταξιδέψει στην Άρτα και να μας ενισχύσει με τη συμμετοχή του. 

Δυστυχώς πέσαμε θύματα της παντελούς άγνοιας και της επίδειξης εξουσίας του διαιτητικού διδύμου σε καιρούς μεγάλων οικονομικών δυσκολιών και σε καιρούς που ενώ κάποιοι προσπαθούν να προάγουν το άθλημα, από ότι φαίνεται υπερισχύουν οι συμπεριφορές ανθρώπων που θέλουν να το βλάψουν δείχνοντας τη μέγιστη αναλγησία και υποτιμώντας κατάφορα τις προσπάθειες των επαρχιακών συλλόγων οι οποίοι πρωτοστατούν όπως και εμείς και όλη η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης στην αρωγή των Εθνικών Ομάδων (Λευκόβρυση Κοζάνης έδρα Εθνικής Ανδρών) και της Ομοσπονδίας για την πρόοδο της χειροσφαίρισης στην Ελλάδα. 

Ανέκαθεν η αρχή του συλλόγου μας είναι όλα τα παιχνίδια να κρίνονται στα γήπεδα και πάντα επί ίσοις όροις."

No comments