Για το Παγκόσμιο του Καζάν πετάει η Εθνική Γυναικών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Για το Παγκόσμιο του Καζάν πετάει η Εθνική Γυναικών




Στο Καζάν της Ρωσίας, 4.000 χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα θα… χτυπάει από την Τρίτη η καρδιά του ελληνικού χάντμπολ, αφού η Εθνική ομάδα Γυναικών θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 24-29 Ιουλίου 2018.

Είναι η πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια που αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα πάρει μέρος σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά την Εθνική Ανδρών στην Τυνησία το 2005.

Η Εθνική βρίσκεται στον Α’ όμιλο όπου στην Α’ φάση θα αντιμετωπίσει την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ισπανία, την Αυστραλία και την Παραγουάη.

Η αποστολή αναχωρεί αύριο στις 09:40 από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης με τελικό προορισμό το Καζάν, έχοντας ενδιάμεσο σταθμό την Κωνσταντινούπολη.

Οι ομοσπονδιακές προπονήτριες Μαρία Καραντώνη και Σοφία Δημητρίου επέλεξαν τις παρακάτω αθλήτριες: Άννα Καλοϊδή, Βάσω Σκάρα, Έλσα Μάστακα, Λένα Μούρνου, Μάγδα Κεπεσίδου, Νικολίνα Κεπεσίδου, Ελένη Κερλίδη, Ελένη Ποιμενίδου, Αποστολίνα Δημητρίου, Ευγενία Σαμολαδά.

Αρχηγός αποστολής θα είναι το μέλος της επιτροπής Beach Handball και Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΟΧΕ Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου και φυσιοθεραπευτής ο Δημήτρης Αναγνωστόπουλος.

«Είναι η πρώτη μας συμμετοχή σε Παγκόσμιο. Το πρόσημο είναι θετικό έτσι και αλλιώς. Η παρουσία μας εδώ είναι μία επιβράβευση προσπαθειών 11 ετών για τους ανθρώπους που στηρίζουν το Beach Handball. Θα κοιτάξουμε πρώτα απ’ όλα να απολαύσουμε το τουρνουά και να δούμε άλλες παραστάσεις, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να επενδύσουμε ακόμα περισσότερο στο ελληνικό beach handball. Ο αγωνιστικός στόχος είναι να περάσουμε στην κυρίως φάση (12 καλύτερες ομάδες) κάτι που για να συμβεί αυτό χρειαζόμαστε τουλάχιστον μία νίκη στην Α’ φάση. Απώτερος στόχος είναι η
πρόκριση στα World Games που θα διεξαχθούν του χρόνου το καλοκαίρι και την οποία θα πάρουν οι πρώτες 5-6 ομάδες του Παγκοσμίου», υπογράμμισε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ η Ομοσπονδιακή Προπονήτρια Μαρία Καραντώνη.

Στο πλευρό της Εθνικής Γυναικών βρίσκονται η εταιρεία CAP και η Delousil.

Οι όμιλοι και το σύστημα
Α’ όμιλος: Ισπανία, Αυστραλία, Ελλάδα, Παραγουάη
Β’ όμιλος: Πολωνία, Ουρουγουάη, Γαλλία, Ταϊπέι
Γ’ όμιλος: Βραζιλία, Ταϋλάνδη, Ρωσία, ΗΠΑ
Δ’ όμιλος: Νορβηγία, Δανία, Βιετνάμ, Μεξικό

Οι τρεις πρώτες ομάδες προκρίνονται στην κυρίως φάση, όπου και δημιουργούνται δύο νέοι όμιλοι των έξι ομάδων. Οι τρεις πρώτες ομάδες από τους ομίλους Α και Β σχηματίζουν το 1ο γκρουπ και οι τρεις πρώτες ομάδες από τους ομίλους Γ και Δ το 2ο γκρουπ.
Οι ομάδες μεταφέρουν τους βαθμούς από τα παιχνίδια με τις ομάδες που επίσης προκρίθηκαν και μετά από τρεις αγωνιστικές οι τέσσερις πρώτες ομάδες περνούν στα προημιτελικά όπου και αγωνίζονται χιαστί με τις ομάδες του άλλου γκρουπ.

Το πρόγραμμα της ελληνικής ομάδας

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018
12:20 Ισπανία- Ελλάδα
16:30 Ελλάδα- Αυστραλία

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018
10:20 Ελλάδα- Παραγουάη

Πέμπτη- Παρασκευή 26-27 Ιουλίου 2018
Κυρίως φάση (1-12)- Αγώνες κατάταξης (13-16)

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018
Προημιτελικά, ημιτελικά- Αγώνες κατάταξης (9-16)

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018
Τελικοί- Αγώνες κατάταξης

No comments