Handball Premier; Απούσα..... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Handball Premier; Απούσα.....

 

Του Στάθη Παπαχαρτοφύλη
BSc Sports Management

Αρκετά θέματα είχε η επικαιρότητα τις τελευταίες εβδομάδες. Αρχικά ήθελα να γράψω για τις παλινωδίες με τις εθνικές ομάδες. Σκέφτηκα ότι αφού και οι έμμισθοι δημοσιογράφοι της ΟΧΕ, μέσα από την ανεπίσιμη ιστοσελίδα της, αναφερόμενοι στο αποτέλεσμα με την Ισπανία, τονίζουν ότι  "γυρίσαμε στο ξεκίνημα" κι ότι "Είναι ένα αποτέλεσμα που πρέπει να προβληματίσει όλο το άθλημα από την Ομοσπονδία έως τον τελευταίο αθλητή, από το πρώτο έως το τελευταίο σωματείο", τότε αυτή η άποψη αποτελεί θέση της Ομοσπονδίας και τα πράγματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά. Μάλλον όμως έκανα λάθος, γιατί από ότι έμαθα "έπεσε χέρι" και τα πράγματα διορθώθηκαν στο επόμενο παιχνίδι με την Κ-20 της Πορτογαλίας. Θα επανέλθω με άλλο άρθρο γι αυτό.

Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε με την EΗL. Πρόκειται για το European Handball Leagues, ενα νεο συλλογικό όργανο για τα εθνικά πρωταθλήματα ανδρών της Ευρώπης, η δημιουργία του οποίου προέκυψε ύστερα από τα γεγονότα με τους προημιτελικούς αγώνες της Rhein με την Kielce, όπου η Γερμανική ομάδα προτίμησε να αγωνιστεί με δεύτερη σύνθεση, επιλέγοντας η πρώτη ομάδα να αγωνιστεί την ίδια μέρα στον αγώνα με το Κίελο για την Μπουντεσλίγκα. Στόχος αυτόυ του οργάνου είναι ο καλύτερος συντονισμός κυρίως σε θέματα ημερομηνιών, αφού πολλές φορές, τα συμφέροντα μεταξύ εθνικών πρωταθλημάτων και διοργανώσεων της EHF συγκρούονται.

Έτσι λοιπόν η EHF, η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία, συντόνισε την κίνηση για να γίνει η πρώτη και ιδρυτική Γενική Συνέλευση στη Βιέννη, όπου θα πραγματοποιηθούν και οι αρχαιρεσίες. Μάλιστα η EHF θα καλύψει τα έξοδα διαμονής των συμμετεχόντων, οι οποίοι θα πρέπει να καλύψουν τα έξοδα ταξιδιού. Η EHF λοιπόν, απέστειλε πρόσκληση μέσω των Εθνικών Ομοσπονδιών σε όλες τις Λίγκες να δηλώσουν συμμετοχή.

Έτσι και στην ΟΧΕ. Θεωρητικά η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες, δεν έχει θεσμοθετημένη Λίγκα, όμως στις άλλες χώρες, Ομοσπονδίες και Σωματεία συμφώνησαν να στείλουν εκπροσώπους σωματείων για να συμμετέχουν σε αυτό το πολύ σοβαρό εγχείρημα, πολύ περισσότερο όταν οι διοργανώσεις της EHF αλλάζουν σε συνδυασμό με την συμφωνία που θα αποφέρει 560 εκατομμύρια ευρώ την επόμενη δεκαετία. Χαρακτηριστικό ότι συμμετέχει και η ΑΛΒΑΝΙΑ!!!!

Δυστυχώς στην περίπτωση μας τα σωματεία της Handball Premier δεν ειδοποιήθηκαν από την ΟΧΕ και το όνομα Handball Premier έχασε την ευκαιρία να γίνει γνωστό, σε ενα μοναδικό μομέντουμ, που η συμμετοχή του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, δεν είναι αδιάφορη στα υψηλά κλιμάκια των διεθνών οργάνων διακυβέρνησης του αθλήματος.

Σε συνδυασμό με την ανάκτηση της θέσης στο Champions League την περίοδο 2019/2020 με την Ελλάδα να ανεβαίνει από τη θέση 29η στη θέση 22η του Ranking List της EHF, συνυπολογίζοντας το ποιοι συμμετέχουν στο νεο εγχείρημα, ο οποιοσδήποτε καταλάβαίνει ότι η ευκαιρία ήταν μοναδική ακόμα και για να αποκτήσουμε τεχνογνωσία και επαφές που τόσο μας λείπουν...     

Κρίμα...

ΥΓ: Επειδή μπορεί να υπάρξει παρερμηνεία, το εγχείρημα αφορά τα Εθνικά πρωταθλήματα και είναι ανεξάρτητο με τις δηλώσεις συμμετοχής στα ευρωπαϊκά κύπελλα, στα οποία πλέον οι ομάδες μας επιλέγουν -δυστυχώς- τη μη συμμετοχή.














No comments