Δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ στη Ρουμανία - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ στη Ρουμανία



Την ήττα με 33-22 γνώρισε η ΑΕΚ από την Ποτάισα Τούρντα, στον πρώτο τελικό του Τσάλεντζ Καπ, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Horea Demian στην πόλη Κλουζ της Ρουμανίας. Με αυτή τη νίκη, η ομάδα της Ρουμανίας γίνεται το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, που θα κριθεί την επόμενη Κυριακή 20 Μαίου, στο κλειστό Νίκος Γκάλης του ΟΑΚΑ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να έχουν αργό ρυθμό και να πηγαίνουν σε μεγάλες επιθέσεις γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα μετά από 8 λεπτά αγώνα, το σκορ να είναι ισόπαλο 3-3, με τον Ραντούλοβιτς να παρουσιάζεται σε καλή μέρα. Ανάλογη ήταν η συνέχεια μέχρι το πρώτο τέταρτο του, με το σκορ να διαμορφώνεται σε 6-5 με γκόλ του Πέρρου στο 14.30. Από εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι ανέβασαν τον ρυθμό τους και εκμεταλλευόμενοι κάποια τεχνικά λάθη των παιχτών της Ένωσης, μεγάλωσαν τη διαφορά, που έφτασε τα 5 τέρματα στο 18.31 με τον Ασολτανέι να κάνει το 10-5 για τους Ρουμάνους. Η διαφορά των 5 τερμάτων διατηρήθηκε μέχρι το 28.13 όταν το σκορ βρέθηκε στο 14-9. Παρόλα αυτά, στον χρόνο που απέμενε για τη λήξη του ημιχρόνου, η ΑΕΚ με δυο γκολ των Χόγκας και Μυλωνά, μείωσε σε 14-11 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, η Τούρντα μπήκε πολύ δυνατά και μέσα σε 10 λεπτά με ενα επι μέρους σκορ 9-2 μετέτρεψε το σκορ σε 23-14, γεγονός που ανάγκασε το Νίκο Γραμματικό να πάρει τάιμ άουτ. Παρά την προσπάθεια της ΑΕΚ να πλησιάσει, οι παίχτες της Τούρντα διατηρούσαν το μεγάλο προβάδισμα, με το σκορ στο 50' να διαμορφώνεται σε 27-18 με τέρμα το Χόγκας από τη γραμμή των 7 μέτρων και την ΑΕΚ να μπαίνει στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα για να μειώσει όσο μπορεί τη διαφορά ενόψει της ρεβάνς, χωρίς όμως να μπορέσει να ανακόψει τον ρυθμό της Τούρντα, η οποία διατήρησε τη διαφορά, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται σε 32-21. 


ΠΟΤΑΪΣΑ ΤΟΥΡΝΤΑ - ΑΕΚ 33-22
ΠΟΤΑΪΣΑ (Οράτιου Γκαλ): Φλέσερ, Τσίντεκ 7, Ροτάρου, Ταλμάιερ 2, Ζακατσιούριν 2, Βάρο, Ασόλντανεϊ 7, Ιάνκου 1, Ιρίμους, Αντομνικάι 1, Λαζάρ, Σάβιτς 1, Ζόκε 4, Γκίτσα 7, Ιγκνάτ 1, Σταμάτε

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Χρ. Νικολαΐδης, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος 1, Γεωργιάδης 3, Χόγκας 4, Ζαμπούνης 2, Π. Νικολαΐδης 1, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 1, Δομπρής 1, Βαμβακάς, Αργυρού, Βραζάλιτσα 2, Μυλωνάς 7

Διαιτητές: Γιόβιτς – Αρναούτοβιτς (Βοσνία – Ερζεγοβίνη) Παρατηρητής: Βίλε (Αυστρία)
Δίλεπτα 2-4
Πέναλτι 2/2 - 3/3

No comments